Kadokawa Corporation, krovni vlasnik japanskog razvojnog studija FromSoftware, putem novog financijskoj izvještaja otkriva da Elden Ring, jedna od najočekivanijih igara današnjice, ipak neće izaći ove godine.

Kadokawa tako prenosi kako je zbog pandemije koronavirusa odgođen niz njihovih nadolazećih igara, među kojima je i FromSoftwareov Elden Ring. Iako nije ponuđen konkretan datum kada bismo ga trebali zaigrati, u izvještaju se spominje da se ne očekuje prije ožujka 2022. godine.

Za pretpostaviti je da ćemo Elden Ring tako zaigrati tek nekad tijekom druge polovice iduće godine, a u izvještaju se navodi i da je igra još uvijek u dubokom razvoju. Sve to zapravo ni ne čudi, s obzirom na to da još od prvog trailera i inicijalne najave igre u sklopu sajma E3 2019 nismo vidjeli nikakav novi trailer (izuzev procurenih snimki gameplaya iz ožujka ove godine).

Također, tijekom ovoga vikenda procurio je još jedan kratki isječak iz igre, u trajanju od svega sedam sekundi, no njega nećemo podijeliti u ovoj vijesti, s obzirom na to da snimka nije službena. Procurene snimke iz ožujka, kao i nova od ovoga vikenda, eventualno sugeriraju da se FromSoftware sprema uskoro objaviti novi službeni gameplay trailer, kojega bismo, pretpostavljamo, mogli vidjeti ovoga lipnja, kada će izdavač igre Bandai Namco sudjelovati na sajmu E3 2021.