(EDIT – 15:55h: Navodni isječak trailera moguće je pronaći na YouTubeu, no s obzirom da nije provjereno niti službeno, linkove nećemo dijeliti u ovom tekstu).

ORIGINALNA VIJEST – 15:44h

Ako ste manično kliknuli na ovaj članak, vjerojatno tražite novi procureni gameplay trailer za Elden Ring. Iako ga u tretku pisanja ove vijesti još uvijek nismo pronašli niti vidjeli, portal VGC tvrdi da je procureni trailer stvaran te da donosi prvi uvid u gameplay

Šuškanja su sve jača o tome da će FromSoftware ovoga mjeseca napokon službeno otkriti novosti o Elden Ringu. Tijekom vikenda mnogi su načuli da će to biti na nekakvom zasad nenajavljenom Microsoftovom eventu, s obzirom na to da je igra premijerno i najavljena u sklopu sajma E3 2019 na Microsoftovoj pressici, no tu je tvrdnju sinoć putem twittera opovrgnuo Xboxov šef marketinga Aaron Greenberg.

Danas, pak, trailer navodno kruži forumima raznih internetskih stranica, no još ga nitko nije objavio na YouTubeu, pa ga tako, zbog očitih legalnih razloga, nije prenijela ni redakcija portala VGC, koja tvrdi da su ga pogledali. Prije nego prenesemo što kažu, pogledajte još jednom, po tisućiti put, najavni trailer iz 2019. godine 🙂

Novi gameplay trailer, kaže VGC, navodno pokazuje solidnu količinu gameplaya, uključujući montažu melee borbe koja izrazito podsjeća na poznati stil FromSoftwareovih prethodnih Souls-like igara. Tu su i boss borbe – jedna protiv zmaja koji riga vatru, potom druga protiv ogromnog neprijatelja koji vitla mačem, ali i prikaz jahanja te borbe na konju u velikom otvorenom području (prethodne glasine već su davno istaknule da nas u Elden Ringu očekuje jahanje).

VGC ističe i da je u traileru Elden Ring oslovljen kao “potpuno nova fantasy RPG franšiza tvoraca Dark Soulsa, Bloodbornea i Sekira“, što potencijalno sugerira da nas u budućnosti očekuje nekoliko nastavaka, kao što je to slučaj i sa Soulsima. No, zasada nema datuma izlaska igre, a VGC prenosi kako je igra navodno interno u studiju odgođena nekoliko puta, prvenstveno zbog pandemije koronavirusa i usporene produkcije zbog rada od doma – stanje u kojemu FromSoftware, kažu, radi već gotovo godinu dana.

Također, osoba bliska razvoju igre navodno je istaknula da Elden Ring niti nećemo igrati ove godine, no čini se da nam barem ovih dana napokon slijedi službeni trailer o kojemu piše VGC, što bi bilo sasvim dovoljno, s obzirom na to da o igri nismo ni čuli niti vidjeli ništa još od najave tijekom 2019. godine. Kako god bilo, nadamo se da ćemo trailer vidjeti u službenom obliku u narednim tjednima tijekom ožujka.