Prije nešto više od dva mjeseca je razvojni tim The Farm 51 predstavio svoj novi projekt Chernobylite. Opisali ga kao survival horor u kojem ćemo posjetiti Černobil i pokušati pronaći djevojku u koju smo zaljubljeni. U međuvremenu su pokrenuli Kickstarter kampanju u kojoj traže sredstva za razvoj, da bi nam sada pokazali ranu verziju igre.

Video su objavili na YouTubeu i u njemu možemo vidjeti nešto manje od pola sata gameplayja. Kao što se može očekivati od tako dugog videa, ima svega – borbe, istraživanja, interakcije s NPC-jevima, kuhanja i izgradnje. Kickstarter kampanja je započela prije tjedan dana i do cilja od 100 tisuća američkih dolara nedostaje im još malo manje od 10 tisuća, tako da bi s još 22 dana do kraja lako trebali ostvariti ono što su zamislili.

Chernobylite će najprije izaći za PC i to putem Early Accessa, a ako sve pođe po planu to bi se trebalo dogoditi u studenome ove godine. Verzije za konzole su također u izradi, ali će tim imati više informacija o njima kako budu Early Access privodili kraju. Nešto više informacija možete pronaći na Valveovom servisu ili na službenim stranicama, a spomenuti video možete pogledati ispod teksta.