The Farm 51, razvojni tim koji je nekim igračima poznat po igrama NecroVisioN, Painkiller: Hell & Damnation, Get Even i World War 3, danas je predstavio svoj novi projekt. Ime koje su mu dodijelili je Chernobylite, a ako što možete pretpostaviti, radnja se odvija u Černobilu.

Trideset godina nakon katastrofe razina zagađenja raste zbog neočekivane aktivnosti opasne tvari koja je nastala nakon eksplozije. Prema glasinama koje šire stalkeri koji još uvijek žive u Zoni, neobične su se stvari počele događati zbog te tvari zvane chernobylite. Vaš lik vratit će se u Černobil kako bi pokušao pronaći svoju djevojku koja je nestala. Osim problema koji nastaju zbog radioaktivnosti, morat ćete paziti na vojnike, kao i na stvari koje se kriju u sjenama.

Chernobylite tim opisuje kao znanstveno-fantastično survival horor iskustvo koje ćete moći igrati kako god želite. S drugim stalkerima možete sklapati savezništva ili lutati sami, kombinirati prikupljene resurse u novu opremu i oružja, skrivati se i šuljati te prikupiti dokaze kako biste otkrili što se točno događa. Igra je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a trebali bi je zaigrati ove jeseni. Razvojni tim je pripremio kratak trailer u kojem možemo vidjeti kako će igra otprilike izgledati, pa ako vam se svidi ono što vidite, možete pratiti službene stranice kako biste bili u toku s razvojem.