PlayerUnknown’s Battlegrounds je jedna od najuspješnijih igara 2017., a usprkos tome što neki misle da se bajkovitom uspjehu igre sprema kraj, PUBG iznova ruši rekorde koje je prethodno sam postavio.

Chang Han Kim, CEO razvojnog studija PUBG Corp koji stoji iza svjetske megauspješnice, u intervjuu za InvenGlobal rekao je kako se nada da će PlayerUnknown’s Battlegrounds jednog dana biti dostupan na svim platformama te da će brend postati medijska franšiza koja će uključivati filmove i serije. 

Kim je rekao da će PUBG, što se konzola tiče, još neko vrijeme ostati Xbox One ekskluziva no u planu su verzije i za druge platforme što ne treba čuditi s obzirom na uspjeh koji je igra postigla.

Iako je na PC-u igra službeno izašla iz Early Accessa, na Xboxu One još uvijek se nalazi u Game Previewu. Podsjećamo, igra se na Xboxu One prodala u milijun primjeraka u prvih 48 sati. Doduše, razlog zašto PUBG-a još nema na PS4-u je jako zanimljiv. “Early Access na Steamu i Game Preview na Xboxu One su pre-release proizvodi koji nemaju ograničenja što se kvalitete tiče. Na PlayStationu su mnogo stroži kada je to u pitanju. Postoje situacije gdje je igri trebalo 6 mjeseci više da izađe na tržište iako je već bila gotova. Još uvijek smo u fazi učenja kada su konzole u pitanju te trebamo razmisliti o drugim platformama kada završimo Xbox One verziju PUBG-a.”, rekao je Kim

Cijeli intervju možete pročitati ovdje!