Capcom danas slavi punih 25 godina serijala Resident Evil, a uz niz novosti koje serijal dobiva ovih dana, najavljena je i nova epizoda live eventa Resident Evil Showcase, koja se odvija u travnju.

Podsjećamo, prva epizoda Resident Evil Showcasea odigrala se 21. siječnja ove godine, kada smo dobili premijerni prikaz gameplaya, hrpu detalja i službeni datum izlaska novog osmog nastavka Resident Evil Village, kao i famozni ekskluzivni PlayStation 5 “Maiden” demo. Još bitnije, svijet se tada upoznao s već sada legendarnom Lady Dimitrescu.

Capcom još nije potvrdio točan datum kada se tijekom travnja odvija druga epizoda Resident Evil Showcasea, niti što će biti prikazano, jer žele da spekuliramo. No vjerujemo da će to biti još jedan novi trailer za Resident Evil Village. Ne bismo se čudili ni da saznamo još detalja o novo najavljenom filmu Resident Evil: Welcome to Raccoon City, a možda i o Netflixovoj animiranoj seriji Resident Evil: Infinite Darkness.

Dotada, ukoliko vam nije dovoljno Resident Evil novosti, imamo još nekoliko poslastica za vas. Danas je najavljen i datum održavanja otvorene bete za novi nadolazeći multiplayer mod Resident Evil RE:Verse (više o tome na ovome linku), a stigli su i PC sistemski zahtjevi za Resident Evil Village, za sve one koji će igru igrati na Steamu.