Call of Duty: Vanguard izlazi 5. studenog ove godine, odnosno za manje od dva mjeseva, a Sledgehammer Games je jučer po prvi puta pokazao kako će izgledati i što sve novoga donosi multiplayer. Također smo dobili i prvi teaser nove pacifičke mape za Warzone

Ukoliko vam se ne da gledati cijeli reveal evo najbitnijih informacija o multiplayer komponenti Vanguarda. Podsjećamo, svi oni koji pred-naruče igru na PlayStationu (ili su već to učinili), ovog vikenda dobit će rani upad u otvorenu betu koja će se nastaviti idući vikend. Ekskluzivna PlayStation open-beta održat će se od 10. do 13 rujna, 16. i 17. rujna otvara se beta za vlasnike Xboxa i PC-ja dok će od 18. do 20. rujna beta biti otvorena za sve. 

Što sve možemo očekivati od Vanguardovog multiplayera? Po izlasku ćemo zaigrati na 16 klasičnih mapa, 4 mape bit će dostupne za 2v2 Gunfigts te jedna za novi mod Champion Hill

Igrači su Champion Hill već mogli isprobati u Alphi, no on nije jedini novi mod koji stiže u Vanguard. Patrol je spin na svima dobro poznati Hardpoint – osim što se u Patrolu krug cijelo vrijeme kreće po mapi. 

Još jedan zanimljiv dodatak Vanguardu je sasvim novi sustav Combat Pacinga. Što to znači u praksi? Da postoji nekoliko opcija ovisno o tome na koji način želimo igrati. Tactical je klasični 6v6 Call of Duty multiplayer koji će biti poznat svakom igraču neke od prethodnih igara. Assault pokušava balansirati između Tactical i Blitza – cilj je igračima ponuditi više protivničkih igrača za pucanje ali ne u tolikoj mjeri da ne mogu disati od navale. Broj igrača u Assaultu (u nadolazećoj beti) trebao bi se kretati od 20 do 28. Blitz je odgovor na pitanje kako bi CoD izgledao da je svaka mapa Shipment. Očekuje nas suludi broj igrača – između 28 i 48. Zvuči k’o jedan od onih modova u kojima nam reload opcija neće biti potrebna jer nitko neće poživiti dovoljno dugo da ju iskoristi. 

Dosta je zanimljivo što Sledgehammer nudi nekoliko opcija za uživanje u multiplayeru – već vidimo da će igrači koristiti Assault ili Blitz kako bi brzo level-upali oružja. Također smo posebno nahypeani vidjeti kako će izgledati igranje na mapama koje se mogu pohvaliti nikad većom destrukcijom za serijal ali i novom blind-fire mehanikom dok čučimo iza zaklona. 

Stavka Vanguarda koja nas posebno veseli jest skupno napredovanje klanova. Regiments se u Vanguardu zovu Groups, a moći ćemo skupa raditi kako bi klan napredovao, otključavao embleme pa čak i nagrade u sklopu Battle Passa. Jedva čekamo vidjeti kako će to izgledati. 

Osim što se otkrilo što ćemo sve raditi u multiplayeru, Raven Software po prvi puta je kratko pokazao kako će izgledati nova Warzone mapa smještena na Pacifiku. Iz Ravena kažu da je mapa otprilike iste veličine kao Verdansk te da obiluje prekrasnim prizorima i tajnama koje će igrači otkrivati. Također su kazali kako je Pacifik kulminacija svega što su u posljednje dvije godine naučili od Verdanska tako da očekujemo izuzetno pametno složenu mapu. Skrbnici Warzonea pohvalili su se činjenicom da su implementirali novi anti-cheat sustav na PC-ju koji bi trebao biti potpuno funkcionalan od prvog dana kad mapa stigne. Igrači mogu očekivati i cross-progresiju i cross-play (naravno), a također će zadržati sve skinove i oružja koja su dosad otključali s obzirom da je Vanguard razvijan u istom engineu kao i Modern Warfare na kojem je Warzone baziran.