Dok Fortnite nije skinuo PlayerUnknown’s Battlegrounds s trona i tako preuzeo primat najveće i najpopularnije igre na svijetu, Blueholeova uspješnica dugo vremena izgledala je nedodirljivo. Ukoliko ste pomislili da je PUBG stari ranjeni vuk, možda će vam statistika o broju bannanih varalica u posljednjih godinu pružiti bolji uvid o tome koliko je popularni battle royale još uvijek – popularan.

Prema Eurogameru, jedan korisnik Reddita, i veliki zaljubljenik u statističke podatke, imena sjk045 zbrojio je podatke o tome koliko je na tjednoj bazi varalica dobilo izgon iz PUBG-a i došao do apsolutno fascinantne brojke od preko 13 milijuna korisničkih računa. 

Naravno, namjerno pišemo da se radi o korisničkim računima jer očito postoje ljudi koji će dobiti izgon, kupiti igru ponovno i varati s novog računa, ali brojka je svejedno impresivna. I pomalo tužna.

Možda je posljedica PUBG-ovog nižeg broja igrača u posljednje vrijeme rezultat Blueholeove namjere da očisti igru od varalica. Kako god da bilo, biti drugi na svijetu nije uopće loše. Kužite, jer smo vice-prvaci svijeta u nogometu.