Nadolazeći souls-like akcijski RPG Black Myth: Wukong razvojnog studija Game Science, koji je direktno inspiriran kineskom mitologijom i legendarnim kineskim romanom Journey to the West iz 16. stoljeća, dobio je novi gameplay trailer koji nam je otkrio da je igra sada prebačena u novi Unreal Engine 5.

To, naravno, podrazumijeva vizualni spektakl s velikom količinom naprednih detalja, a poznato je da studiju Game Science direktnu podršku pružaju Epic Games i Nvidia te da će igra imati rezoluciju 4K, 60FPS-a, ali i raytracing te tehnologiju Nvidia DLSS. Podrška Nvidie i Epica rezultirala je prebacivanjem sa starog Unreal Enginea 4, pa je Black Myth: Wukong sada jedna od tek nekoliko igara za koje je službeno potvrđeno da se rade u Unreal Engineu 5.

Osim što potiče sline, novi trailer kroz čak 12 minuta čistog gameplaya donosi dosad najdetaljniji uvid u igru, prikazujući nove sposobnosti koje ćemo koristiti kao legendarni mitski junak Sun Wukong (aka Monkey King), zatim detaljni sustav borbe i okršaje s bossevima te odlične napredne vizualne efekte i okoline s neviđenom razinom detalja, pa trailer ujedno služi i kao showcase za Unreal Engine 5, iako je zapravo stvarni gameplay.

Interesantna je i činjenica da je novi trailer objavljen danas, 20. kolovoza, točno godinu dana nakon prvog službenog trailera kojim je igra postala neočekivani hit na internetu, osvojila gaming publiku i novinare te u samo par dana prikupila više od 10 milijuna pregleda. Mnogi su taj prvi trailer nahvalili zbog vizuala, ali i zbog interesantnih detaljnih mehanika borbe koje podsjećaju na Sekiro.

Nažalost, i dalje ne znamo kada Black Myth: Wukong izlazi na tržište, osim što je poznato da je u izradi za PC, pa se nadamo da nećemo morati čekati još godinu dana kako bismo vidjeli idući trailer i saznali dolazi li i na konzole i kada.