Jučer najavljeni Black Myth: Wukong postao je neočekivani hit na internetu, a kineski razvojni studio Game Science trenutno ima sve oči gaming svijeta uprte u svoju igru. 

Mnogi Black Myth: Wukong nazivaju prvom kineskom AAA igrom, a iz prvog trailera koji prikazuje 13 minuta gameplaya jasno je vidjeti zašto. Osim ubitačnog dizajna neprijatelja i bosseva, Black Myth zaista izgleda next-gen u svakom smislu riječi. 

Wukong je inspiriran kineskim mitološkim epom Journey to the West (Putovanje na zapad), jednim od najvećih literarnih djela kineske književnosti i jedno najpopularnija knjiga u Istočnoj Aziji. 

Black Myth: Wukong razvija se za konzole iduće generacije te PC, a igru pokreće Unreal Engine 4. Datum izlaska još uvijek nije poznat. 

Kako prenosi Eurogamer, Game Science su 2014. godine osnovali bivši zaposlenici Tencent Gamesa te iako su već izbacili nekoliko igara, Black Myth: Wukong je prvi pokušaj stvaranja singleplayer igre s AAA produkcijskim vrijednostima

Operations director u Game Scienceu Lan Weiyi rekao je da je odluka o razvijanju AAA igre donesena 2017. nakon što su u razvojnom studiju shvatili da Steam ima više korisnika iz Kine nego iz SAD-a. Weiyi kaže da je u to vrijeme preko milijuna gamera u Kini igralo Grand Theft Auto na Steamu te su shvatili da tržište za premium igre doživljava promjene

Razvojni studio je trenutno u potrazi za izdavačem koji će, nadajmo se, igru izbaciti i na zapadnom tržištu.