Bethesdin očekivani novi svemirski open-world RPG Starfield prošle godine u studenom dobio je prvu epizodu video razvojnih dnevnika, a sinoć je objavljena i druga epizoda s novim informacijama o igri.

Za početak, podsjećamo da je radnja smještena pedesetak svjetlosnih godina od Sunčevog sustava u područje The Settled Systems zbog kojeg su 2310. godine krvavo ratovale dvije najveće frakcijeUjedinjene kolonije i kolektiv Freestar. Mi u priču uskačemo 2330. godine. Postignut je sporazum, no mir između frakcija je nestabilan uz brojne odmetnike poput svemirskih plaćenika, gusara i religijskih fanatika. Oni će biti prijetnja igračima u ulozi najnovijeg člana organizacije Constellation.

Direktor igre Todd Howard našeg protagonista ranije je opisao kao mješanca NASA astronauta i Indiane Jonesa na zadatku istraživanja najdubljih dosega naseljenog svemira. To ćemo raditi u perspektivi iz prvog ili trećeg lica, uz pomoć brojnih sporednih likova. Imat ćemo i mnoštvo slobode u odabirima, a u maniri Skyrima i sličnih RPG-ova moći ćemo se i pridružiti drugim frakcijama. Tako sada iz Bethesde potvrđuju da ćemo moći igrati i na strani dobra, ali i na strani zla.

Na to se nastavlja sinoćnja nova epizoda koja otkriva još neke nove frakcije. Osim Ujedinjenih kolonija i Freestar Collectivea moći ćemo pridružiti i zlikovcima, poput gusarskog udruženja Crimson Fleet ili korporativne frakcije Ryujin Industries. Naši odabiri utjecat će na odnose između različitih udruženja, ali i na odnose s drugim sporednim likovima, naročito jer ćemo na raspolaganju imati različite opcije pristupa misijama i moralne izbore u dijalozima i sukobima, kao što je to slučaj i s prethodnim Bethesdinim igrama kao što je serijal Fallout.

Očekuje nas tu i puno značajnih sporednih likova i kompanjona s kojima ćemo graditi odnose kroz niz sati igre, a prikazan je i jedan od naših glavnih pomoćnika i kompanjona – robot imena VASCO. Nastavno na to, navedeno je i da će Starfield imati detaljni novi sustav dijaloga koji će uključivati i mini igru uvjeravanja tijekom interakcije s NPC-ovima. Sustav je to koji posuđuje iz Obliviona, ali koji ovoga puta nudi puno više detaljnijih opcija, potičući slobodu igrača i imerziju, kako kažu iz Bethesde.

Što je još sve prikazano i otkriveno, uključujući i činjenicu da nas očekuje detaljna kreacija vlastitog lika, pogledajte u iznad podijeljenoj novoj epizodi Bethesdinog razvojnog dnevnika, a za kraj podsjećamo da Starfield izlazi 11. listopada za PC i Xbox Series X|S.