Ne, ne radi se o izjavi za novinare, objavi, blogu ni nekom drugom obliku službenog priopćenja javnosti već se Bethesdin tim za podršku dao u akciju odgovaranja na pojedinačne negativne komentare na račun Starfielda kako bi mu očistio obraz, primijetio je jedan korisnik Twittera.

Uistinu, na Steamu se nalaze odgovori tima za podršku koji ljude s lošim iskustvom pokušavaju uvjeriti da igra ustvari nije takva kakvom su je doživjeli.  

Tvorac sci-fi avanture tako je na zamjerku o “praznim” planetima odgovorio kako je to “dizajnirano” s namjerom i da “nije dosadno”. 

Na komentar koji se žali na količinu učitavanja, Bethesdin tim za podršku odgovara: “Samo uzmite u obzir količinu podataka za ekspanzivni gameplay koji se proceduralno generira kako bi se besprijekorno učitao za manje od 3 sekunde”.

Član Bethesdinog osoblja korisničke podrške odgovorio je na komentar da je priča “generična”, a gameplay “dosadan”, poduljom objavom gdje ističe što sve igrači mogu doživjeti u igri.   

Možeš letjeti, možeš pucati, možeš rudariti, možeš pljačkati!, stoji u tekstu. “Starfield je RPG sa stotinama sati misija koje treba dovršiti i likovima koje treba upoznati. Većina zadataka također će varirati ovisno o vještinama i odlukama vašeg lika, uvelike mijenjajući ishod vašeg igranja”, napisao je član tima pa sugerirao korisniku da igri pruži još jednu priliku i pokuša igrati na drugi način.

Nije sigurno je li ovaj korak za Bethesdu kontraproduktivan ili ne, imajući na umu da se internet raspisao o njihovoj maloj akciji, ali je zato definitivno neobičan.