Starfield, odnosno Bethesdina iduća velika najočekivanija igra nakon Skyrima, i dalje napreduje prema planu te ju na tržištu zasad još uvijek očekujemo 11. studenog 2022. godine. Iako nas do izlaska igre i dalje dijeli još godinu dana te smo dosad vidjeli jako malo gameplaya iz same igre, to bi se uskoro moglo promijeniti.

Naime, nakon što su u kolovozu kroz tri kratka videa prikazali tri glavne svemirske lokacije i planeta na kojima će se odvijati radnja njihove nadolazeće SF RPG avanture, Bethesda je danas putem svog službenog YouTube kanala izbacila prvu epizodu u nizu nadolazećih video razvojnih dnevnika, prezentiranih u obliku dokumentarca kroz koji će nas u naredno vrijeme sve više upoznavati s najvećim svijetom koji su dosad izgradili.

U prvoj epizodi naziva “The Endless Pursuit” koja traje nešto više od sedam minuta, direktor igre Todd Howard, direktorica studija Angela Browder i art direktor Matt Carofano raspravljaju o ambicijama, strastima i povijesti Bethesda Game Studiosa te kako ih je to oblikovalo i utjecalo na igru Starfield – njihov najambiciozniji pothvat dosad. Uz to, u videu imamo priliku vidjeti koncepte, animacije i prikaz nekoliko različitih vanzemaljskih planeta, rasa, brodova i robota koji će biti dijelom igre.

Iduće epizode dokumentarca o igri stižu u narednim mjesecima, a Starfield, ponavljamo, izlazi 11. studenog 2022. i to ekskluzivno za PC i Xbox Series X|S, dok će na isti dan izlaska biti dostupan i kroz pretplatu na Xbox Game Pass.