Čini se da je Warner Bros. sa svojom novom igrom pogodio točno ono što je trebalo, jer njihova je nova besplatna, odnosno free-to-play borilačka igra MultiVersus u samo jedan dan od izlaska postala najuspješnijom borilačkom igrom u povijesti PC-ja.

Drugim riječima, to znači da ju je već sada, u fazi otvorene bete na PC platformi Steam zaigralo više igrača nego što je ikad igralo jednu borilačku igru, a lista i povijest takvih igara zaista su pozamašni – sjetimo se samo legendarnih serijala kao što su Street Fighter, Mortal Kombat i Tekken te mnogi drugi.

Prema novim statističkim podacima, nijedan od tih serijala nikad nije imao ovako puno igrača kao što ih na Steamu ima MultiVersus koji je u otvorenu betu izašao sinoć, 26. srpnja i okupio nevjerojatnih 144,456 igrača istovremeno te se našao na visokom četvrtom mjestu najigranijih igara (ispred njega samo su Counter-Strike, Dota 2 i Lost Ark).

Uspjeh je to i za sami Warner Bros. jer ova brojka veća je čak i od kombiniranih brojki istovremenih igrača za Warner Brosova dva najuspješnija serijala Batman: Arkham i Mortal Kombat. Sve to zapravo nas ni ne čudi s obzirom na činjenicu da je MultiVersus potpuno besplatna tabačina i igra koja spaja i u borilačke arene stavlja hrpu različitih legendarnih univerzuma i likova iz crtića, filmova i igara kao što su DC univerzum (Batman, Wonder Woman, Superman itd.), Tom i Jerry, Looney Tunes, Scooby Doo, Game of Thrones, Rick & Morty, Adventure Time, The Iron Giant i mnogi drugi.

Bit će interesantno nastaviti pratiti brojke igrača koji će igrati MultiVersus, kao i likove koji će dolaziti u igru, a valja istaknuti i da su ovo samo brojke za PC izdanje igre na Steamu, jer igra je uz PC dostupna i za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.