Prošlo je mjesec i pol dana otkad su igrači imali priliku dovršiti prvu novu priču u akcijskoj igri s RPG elementima, Assassin’s Creed Odyssey. Ubisoft je odlučio na ovoj igri demonstrirati svoju Games as a Service pristup, pa je tako igra od izlaska dobila brojna proširenja. Najveće se zvalo Legacy of the First Blade u kojem su igrači u tri epizode istražili nova područja i dobili novu opremu i vještine na korištenje. To se nastavlja sad, ali u kompletno novoj priči The Fate of Atlantis.

Alexios i Kassandra zaputit će se u raj Elysium kojim vlada božica Perzefona. Glavni junaci su tamo zaglavili, pa im je cilj pronaći Staff of Hermes kako bi se vratili doma. Budući da ništa nije jednostavno, ova lokacija krije brojne tajne, a nedugo nakon što vi pronađete svoj put tamo započet će građanski rat. Svaka od tri epizode ubacit će nove mogućnosti za poboljšavanje vještina kako biste dodatno podesili svoj stil igranja.

U odnosu na prošli dodatak, ovome možete pristupiti kroz prečac koji je zamišljen za one koji žele zaigrati samo The Fate of Atlantis. U tom slučaju ćete odabrati svojeg lika i dobiti pristup predodređenim vještinama koje će vam olakšati put kroz Elysium. Za sve ostale, uvjeti su sljedeći: riješene misije Between Two Worlds i Heir of Memories, i minimalni level 28.

Assassin’s Creed Odyssey možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako osim osnovne igre želite zaigrati dodatne sadržaje možete ih kupiti zasebno ili nabaviti sve koji su izašli do sada kroz Season Pass. Sve detalje o tome možete pronaći na službenim stranicama, a trailer za The Fate of Atlantis se nalazi ispod teksta.