Fanovi i vlasnici Nintendove hibridne konzole Nintendo Switch idućega tjedna, kao što je već od prije poznato, dobivaju dvije odlične igre u jednom paketu. Radi se o kolekciji Assassin’s Creed: The Rebel Collection koji sadrži igre Assassin’s Creed IV: Black Flag i Assassin’s Creed: Rogue.

Iako je vijest o dolasku spomenute dvije igre Assassin’s Creed na Switch procurila početkom ovoga rujna, a potom je i službeno potvrđena, sada znamo koja će biti cijena ovog paketa te što će sve uključivati. Tako će Assassin’s Creed: The Rebel Collection koštati 40 dolara, a osim osnovnih igara Black Flag i Rogue, uključivat će i njihove sve prethodno objavljene singleplayer DLC dodatke, kao i određene tehničke značajke ekskluzivne za Nintendo Switch.

Naravno, obje igre moći će se igrati u handheld i dockanom modu, podržavat će HD rumble za Switch kontrolere, zatim touchscreen sučelje i ciljanje pomoću motion kontrola. Osim toga, poznato je i da će čitavi paket (uključujući obje igre) zauzimati sveukupno 19GB prostora, što je odlično, s obzirom na količinu sadržaja, ali ta činjenica dolazi uz jedan minus – multiplayer je u potpunosti izbačen te obje igre dolaze samo u singleplayer modu.

Assassin’s Creed: The Rebel Collection s dvije odlične igre ovog iznimno uspješnog serijala na Nintendo Switch dolazi 6. prosinca.