UPDATE: 5.9.2019., 9:05h

Između svih najavljenih igara koje stižu na Nintendo Switch, našao se bundle Assassin’s Creed: Rebel Collection. U njemu će se naći upravo igre o kojima smo pisali u originalnom tekstu, Assassin’s Creed IV: Black Flag i Assassin’s Creed Rogue, a sadržavat će i sav DLC sadržaj. Službeni datum izlaska je 6. prosinca, ove godine.

Originalna vijest:

Ako je vjerovati glasinama koje su prije desetak dana plasirane na gaming forum ResetEra od strane korisnika koji sebe naziva NateDrake, čini se da nam na Nintendo Switch stižu nove Assassin’s Creed igre. NateDrake je 22. kolovoza postavio objavu u kojoj je napisao da ga uopće ne bi iznenadilo kad bi novi naslovi na Switchu bili upravo Assassin’s Creed IV: Black Flag i Assassin’s Creed Rogue. Naravno, pitanje je gdje bi gaming portali došli kad bi svaku takvu neprovjerenu objavu prenijeli.

Međutim, kako se pokazalo u narednim danima, grčki gaming dućan The Console Club na svoje je službene web stranice dodao i Nintendo Switch verzije gore spomenutih igara. Naravno, zaključit ćemo, možda je jednostavno riječ o slučajnosti. No, što ako nije?

Screenshot prenosimo od korisnika LukarWuff s foruma ResetEra jer je The Console Club, u međuvremenu, iz ponude ipak maknuo taj naslov.

Assassin’s Creed IV: Black Flag je u početnim tjednima prodaje zauzeo prva mjesta na listi najprodavanijih igara, nadmašivši čak i Battlefield 4, koji je izašao istog dana. Black Flag i dan danas ostaje jedan od najzanimljivijih nastavaka, koji se redovno nalazi pri vrhu svakog popisa najboljih igara AC serijala.

Assassin’s Creed: Rogue izašao je godinu dana nakon Black Flaga, a jedna je od najkraćih Assassin’s Creed igara ove generacije, s prosječnim trajanjem glavne priče od 10-12 sati. Rogue je prva igra u kojoj igramo na strani templara, a vratila nam se i dobro prihvaćena plovidba brodom i pomorske bitke iz prethodnog nastavka. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da igračima i kritičarima izbriše onaj Black Flag osjećaj igranja, što je prava šteta s obzirom da je riječ o vrlo zanimljivom naslovu.

Sve u svemu, ako uzmemo u obzir sličnost Black Flaga i Rougea, za očekivati je da će se obje igre naći u prodaji unutar nekakvog bundlea, poput ovog s The Console Cluba. Ukoliko je dolazak tih igara na Nintendo Switch uopće nešto više od nagađanja. Također, vjerujemo da ćemo u narednim danima (a možda čak i danas na Nintendo Directu) saznati je li naprosto riječ o slučajnosti između NateDrakeovog posta i objave na online stranicama grčkog dućana ili nam novi (stari) Assassin’s Creed uistinu dolazi. No, što god bilo, svakako bismo voljeli zaigrati oba naslova i na Nintendo Switchu.