Početkom prosinca spomenuli smo Ape Out, novu akcijsku igru koja podsjeća na odlični Hotline Miami, samo što umjesto kao maskirani ljudi sve pred sobom ubijate kao pomahnitali gorila. Tada nam je bilo rečeno da ćemo igru moći zaigrati na PC-u i Switchu 7. veljače, no izdavač Devolver Digital je u zadnji čas odlučio datum izlaska pomaknuti.

Razlog koji se napominje glasi ovako: “Developeri Gabe Cuzzillo, Matt Bock i Bennett Foddy zahtijevaju da svi Ape Out entuzijasti dobiju 60 sličica u svakoj veličanstvenoj sekundi igranja, a Devolver Digital ih nije uspio spriječiti u tom suludom naumu”. Igra po novome stiže 28. veljače na spomenute platforme.

Da još jednom utvrdimo gradivo, Ape Out vas stavlja u ulogu gorile koji mora pobjeći iz nebodera. Oni koji su ga zarobili imaju vatrena oružja, a vi ćete ih moći (ljude) koristiti kao štitove ili oružja kako biste uspješno ostvarili svoj cilj. Igra ima proceduralno generirane staze, pa i glazbu, što možete dijelom vidjeti u traileru ispod teksta. Sve drugo što vas možda zanima potražite ovdje.