“Kako bi bilo da napravim igru u kojoj pomahnitali gorila gazi sve pred sobom”, zapitao se Gabe Cuzzillo i zatim bacio na posao. Njegova prva igra zove se Ape Out i na razvoju su mu pomogli Matt Boch oko glazbe i Bennett Foddy (Getting Over It, QWOP) s izgledom, dok je izdavačku palicu preuzeo Devolver Digital (što uopće ne čudi).

Igru opisuju kao veoma intenzivnu, šarenu i stiliziranu “razbijačinu” o bijegu, ritmičnom nasilju i frenetičnom jazzu. Kao oružja koristit ćete naravno svoje šake, a protivnike koje vas napadaju možete koristiti i za napad i za obranu. Cuzzillo se odlučio za proceduralnu generaciju, pa će vam svaki pokušaj bijega biti malo drugačiji.

Ape Out podsjeća na indie hit Hotline Miami, kojeg je također izdao Devolver Digital, a s obzirom na zabavu koju je ta igra pružila, to je sasvim dobra stvar. Bijeg gorile stiže na PC i Switch 7. veljače, pa ako vas tako nešto zanima možete igru dodati na popis želja na Steamu. Ispod teksta bacite oko na krvavu akciju, a sve druge informacije možete pronaći na Valveovom servisu jer službenih stranica nema.