Već neko vrijeme čekamo na izlazak open-world akcijskog RPG-a Hogwarts Legacy smještenog u univerzum najpoznatijeg školarca i čarobnjaka Harryja Pottera. Nakon što je prije točno godinu dana igra odgođena na 2022. godinu, ovih dana šuškalo se da će Hogwarts Legacy ponovno biti odgođen i to na 2023., no čini se da glasine ipak nisu bile točne.

Iako izdavačka kompanija Warner Bros. inicijalno nije reagirala na niz glasina o tome da će igra opet biti odgođena te da je u svojevrsnim “problemima” u razvoju, sinoć je na Wizarding Worldu (službenoj stranici vezanoj uz kompletni Harry Potter sadržaj, od filmova i knjiga do igara, izložbi i zabavnih parkova) objavljeno kako Hogwarts Legacy i dalje izlazi 2022. godine. Istu informaciju prenosi i Warner Bros. na službenoj stranici igre.

2022. je također godina kada će biti objavljen Hogwarts Legacy, dugo očekivana igra izdavačke kuće Portkey Games i tvrtke Warner Bros. Games“, stoji u novom velikom postu na stranici Wizarding Worlda, u kojem smo dobili pogled i na sve ostale sadržaje iz univerzuma Harryja Pottera koji izlaze tijekom ove godine, kao što je i treći nastavak filma Fantastic Beasts koji u kina stiže u travnju.

Podsjećamo, na igri Hogwarts Legacy radi razvojni studio Avalanche Software zaslužan za igre kao što su Mortal Kombat 3, Toy Story 3 te serijali Rampage, Cars i Disney Infinity. Hogwarts Legacy inicijalno je službeno najavljen u rujnu 2020. godine nakon što je u lipnju iste godine procurio niz podosta netočnih informacija o takozvanom “Harry Potter RPG-u”.

Igra će biti imerzivni akcijski RPG s velikim otvorenim svijetom koji će nas odvesti na magično putovanje Hogwartsom 19. stoljeća. Igrat ćemo kao novi lik i student koji zaprimi zakašnjelo pismo iz Hogwartsa te otkrije da jedini može otključati tajnu koja prijeti razaranju čarobnjačkog svijeta.

U novom postu na stranici Wizarding Worlda ponovno se ističe i informacija da ćemo učiti moćne čarolije i kuhati napitke te usavršavati borbene vještine i krotiti čarobne zvijeri, a s obzirom da ni dan-danas nismo dobili nijedan novi trailer izuzev onog prvog najavnog iz rujna 2020., jedino što još zasad znamo o igri je da dolazi 2022. na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.