Crusader Kings 2 vrlo je zamršena, ali kvalitetna strateška igra koja prikazuje kompleksne dinamike upravljanja srednjovjekovnim carstvom i svim obiteljskim zavjerama koje se pritom odigravaju. Bilo je samo pitanje vremena kada će nekome sinuti da je to idealan temelj za stvaranje modifikacije koja će iz srednjovjekovne Europe igru preseliti u Westeros.

Svi ljubitelji Igre prijestolja i Crusader Kingsa vjerojatno su već odavno čuli za Game of Thrones modifikaciju Crusader Kingsa 2, koja slovi kao jedna od najboljih preinaka igara u posljednjih nekoliko godina. U njoj igrači mogu sami odlučiti tko živi, a tko umire i tako proturječiti onom literarnom psihopatu Georgeu R.R. Martinu koji već godinama uporno ubija naše omiljene likove. Jučer je ta modifikacija službeno doživjela svoju verziju 1.0, dakle prvu inačicu bez značajnih bugova i nedovršenih elemenata. U njoj je moguće odabrati nekoliko razdoblja iz povijesti Westerosa, od velikog osvajačkog rata Targaryena, preko pobune Roberta Baratheona, do borbi za prijestolje koje još ni u knjigama nisu doživjele svoj rasplet.

Prva verzija moda na ModDB pojavila se pred gotovo tri godine, a najnovije izdanje predstavlja ostvarenu viziju tima developera koji su svojim proizvodom vjerojatno zasjenili i Paradoxovu originalnu igru.

Instalaciju moda možete preuzeti ovdje, uz napomenu da vam je za instalaciju potrebna i originalna igra Crusader Kings 2.