Već dugo čekamo konkretne informacije za novi nastavak igre Star Wars Jedi: Fallen Order, jedne od boljih Star Wars singleplayer igara u posljednje vrijeme, a čini se da smo sada malo ranije od planiranog putem uvjerljivih glasina saznali i službeni naziv nastavka koji bi navodno trebao glasiti Star Wars Jedi: Survivor.

Podsjećamo, da razvojni studio Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends) pod Electronic Artsom radi na nastavku, znamo još otkako je Fallen Order izašao na tržište, odnosno kada je mjesec dana nakon izlaska avanture Cala Kestisa Respawn u prosincu 2020. već počeo tražiti nove ljude za rad na novoj Star Wars igri (što je direktor Electronic Artsa Andrew Wilson praktički ponovno potvrdio u siječnju 2020., samo dva mjeseca od izlaska Fallen Ordera).

Iako još uvijek nismo dobili niti jednu jedinu službenu najavu igre, nastavak za Fallen Order u ovom trenutku nije više niti javna tajna. Potvrđen je ponovno i početkom ove godine, zajedno uz još dvije zasad neimenovane Star Wars igre (jedna će biti pucačina, a druga strategija), pa je samo pitanje vremena kada ćemo dobiti premijerni trailer. Naravno, glasine kažu da će najava uslijediti krajem ovog mjeseca u sklopu proslave Star Wars Celebration koja se odvija od 26. do 29. svibnja.

Nastavno na glasine o Fallen Orderu, stigla je noćas i još jedna velika. Kako prenosi poznati leaker i insajder industrije videoigara Jeff Grubb, nastavak Fallen Ordera trebao bi se zvati Star Wars Jedi: Survivor. Grubb je to otkrio na samom kraju svog podcasta Giant Bomb, odnosno istaknuo je kako je na samom kraju showa jedan od fanova uspješno pogodio naziv igre.

Osim samog naziva, Grubb ističe i kako je igra inicijalno bila u planu za 2022. godinu, ali je EA i Respawn po novome planiraju izbaciti tijekom 2023. i to za PC i isključivo nove konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S. Detalje o priči igre Grubb nije otkrio (niti je podijelio zna li o čemu se radi iz svojih pouzdanih izvora), no ono što je za pretpostaviti  je da će nastaviti priču Cala Kestisa – mladog protagonista prve igre. Prijašnje glasine sugeriraju da bi se radnja nastavka mogla nadovezati i na ranije najavljenu Star Wars spinoff seriju Obi-Wan Kenobi.

Mi ćemo dodati da nastavljanje Kestisove priče i podnaslov “Survivor” imaju smisla jer je jedan od naočigled rijetkih Jedija koji su preživjeli Zapovijed 66. Ali ima smisla ubaciti i nove likove na koje bi se odnosio podnaslov “Survivor”, s obzirom na sami kraj prve igre (SPOILERI) i činjenicu da Kestis i njegova nova učiteljica Cere Junda pronađu Holocron – uređaj s popisom imena i lokacija ostale preživjele djece osjetljive na Silu koja su se skrivala nakon Zapovijedi 66 i koja bi mogla ponovno pokrenuti odred Jedija.

Uz nastavak Star Wars Jedi: Fallen Ordera, EA i Respawn rade na još dvije nove Star Wars igre

S obzirom na to da je Holocron na kraju prve igre uništen te Fallen Order završava Kestisovim avanturističkim pitanjem koja je sljedeća misija i lokacija, vrlo je vjerojatno da će se upravo njegova priča nastaviti (što sugerira i činjenica da je Cal Kestis uvršten u službeni kanon likova i priča univerzuma Star Wars).

U svakom slučaju, s obzirom na činjenicu da službena najava igre definitivno slijedi uskoro, malo nam je preostalo da saznamo hoće li se nastavak Fallen Ordera zaista zvati Star Wars Jedi: Survivor ili nekako drugačije te tko će ovoga puta biti protagonist.