Monstrum je survival horor igra koja se prvi put pojavila na PC-u krajem svibnja 2015. godine. Radi se o malo drugačijem pristupu, budući da je Team Junkfish odlučio ubaciti proceduralnu generaciju. Zbog toga su igrači morali koristiti različite pristupe za svaki prelazak – osim novih iznenađenja, čekali su ih i nove strahote.

Cilj igre je pobjeći iz napuštenog teretnog broda kojeg nastanjuju Brute, Fiend ili Hunter. Svaki od spomenutih stvorova ima svoje ponašanje i zahtijeva određen pristup. Kada to spojite s levelom koji se stalno mijenja, tim kaže kako će vam svaki prelazak biti drugačiji. Naravno, kako niste moćan junak, morate se skrivati i nadmudrivanjem beštija pokušati ostati živi.

Monstrum je od igrača pokupio odlične ocjene i prodao se u više od 100 tisuća primjeraka, što je bilo dovoljno da izdavač Soedesco odluči preuzeti odgovornost za konzolašku verziju. Službeno je najavljena putem trailera kojeg možete pogledati ispod teksta, a izaći će “uskoro” za PlayStation 4 i Xbox One.

Ako vam se premisa sviđa, trenutno na Steamu možete igru pronaći po cijeni od 2,99 eura, a ako vam treba nešto više informacija, posjetite službene stranice.