Ususret proslavi 30 godina postojanja mega (hehe) popularne franšize Mega Man, Capcom je danas, na čuđenje svih, najavio kako nas uskoro očekuje Mega Man film i to prava punokrvna holivudska adaptacija visokobudžetne produkcije.

U službenom priopćenju za novinare objavljenom putem Capcomove stranice, navedeno je kako će film režirati Henry Joost i Ariel Schulman, redateljski duo koji je, između ostaloga, radio na horor filmovima kao što su Paranormal Activity 3 i 4, a također za Mega Man film pišu i scenarij, dok će produkcijska kuća biti poznati 20th Century Fox.

Naziv filma bit će MEGA MAN (pisano velikim slovima), a Masayori “Masi” Oka (mnogima najprije poznat kao glumac koji je u seriji Heroes glumio Hiroa Nakamuru) preuzet će poziciju producenta, zajedno s produkcijskom kućom Chernin Entertainment koja je od prije poznata po franšizi Planet majmuna.

U priopćenju stoji i kako Capcom ovom filmskom adaptacijom planira franšizi i brendu Mega Mana dati dodatnu energiju te “još više proširiti bazu fanova, uključujući ne samo igrače, već i fanove akcijskih filmova, s adaptacijom koja će biti smještena u svijetu Mega Man igara, inkorporirajući veliku produkciju i zabavnu vrijednost po kojima su holivudski filmovi poznati“.

Kako će doista ispasti Mega Man film sa živim glumcima i velikom holivudskom produkcijom te koji glumac će najbolje utjeloviti Mega Mana na velikim ekranima, ostaje vidjeti. Dotad podsjećamo da je dugo očekivana igra Mega Man 11 prije dva dana – 2. listopada stigla na  PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.