Danas je stigao dugoočekivani Dragon’s Dogma 2, a sudeći prema kritikama i komentarima igrača, osjećaji su podijeljeni. Jedni hvale Capcomovu RPG akciju dok drugi, između ostalog, žestoko kritiziraju korištenje mikrotransakcija čije postojanje je bilo obavijeno velom tajne do samog kraja, odnosno do lansiranja. Capcom, naime, igračima nudi 21 plaćeni DLC koji uključuje raznovrsnu opremu za kampiranje, dodatke te drugi korisni sadržaj među kojima je žeton za opciju uređivanja lika kao i Portcrystal koji služi za fast travel.

Nezadovoljni igrači također navode probleme s izvedbom koji uključuju rušenja, loše vizualne performanse, korištenje kontroverznog anti-piratskog softvera Denuvo i druge. S druge strane, javljaju se oni koji tvrde da dodatni sadržaj nije potrebno kupovati jer ga se lako može nabaviti samo igrajući igru. Sam Capcom se oglasio po pitanju plaćenih DLC-a podijelivši popis predmeta koji se mogu ili kupiti ili zaraditi igranjem.

U trenutku pisanja, igra je na Steamu imala 7,840 ocjena sa završnim “Mixed” rezultatom, ali bez obzira na veliku prašinu koja se digla radi mikrotransakcija i problema prilikom lansiranja, Dragon’s Dogma 2 je premašila druge Capcomove singleplayere kao što je Resident Evil 4 Remake i postala najigranija njihova singleplayer igra na Steamu sa 193,733 istovremenih igrača.