Razvoojni tim Sobaka Studio izdavačka kuća Buka Entertainment o kojoj u posljednje vrijeme baš slabo čujemo su najavili 9 Monkeys of Shaolin.

Riječ je o borilačkom naslovu koji već ima vlastite službene stranice, te će se ove jeseni pojaviti u verzijama za PC, PlayStation 4, Xbox One, te Nintendo Switch.

Autori kažu kako je riječ o tabačini nastaloj prema uzoru na slične “old school” naslove uz ponešto osuvremenjene određene elementa, no sama srž će one starije odmah podsjetiti na igre uz koje su se zabavljali na SNES-u i na arkadnim mašinama.

Uz to, poveznice s kung-fu filmovima iz sedamdesetih godine prošlog stoljeća su vidljive na prvi pogled, čemu pridonosi i priča ribara Wei Chenga koji kreće na osvetnički pohod protiv pirata koji su napali njegovo selo, a on je, gle slučaja, majstor borilačkih vještina istreniran od samih redovnika Shaolina.

Tri unikatna stila borbe, unikatni grafički izričaj, preko 25 nivoa, deset oružja, coo-op i još mnogo toga krase ovaj naslov, a detalje potražite na ranije navedenom linku.