Velika prašina digla se oko jučerašnjeg curenja Microsoftovih informacija koje otkrivaju firmine planove među kojima su i ideje za novu generaciju konzole Xbox, novi upravljač te nove verzije Serija X|S.  

Šef Xboxa, Phil Spencer, osobno se očitovao o ovoj temi u kratkoj objavi na Twitteru gdje je kazao da su procurjele informacije “stare”, da se “toliko toga promijenilo” i da će firma podijeliti “prave” planove kad za to bude spremna.

FTC, u kojeg su uprti mnogi prsti sumnje, također se obratio javnosti kazavši da ” nije odgovoran” za stavljanje Microsoftovih dokumenata na Internet. Nešto kasnije je glasnogovornik FTC-a, Douglas Farrar, priložio sliku naloga sutkinje Jacqueline Scott Corley da se dokumenti uklone s javnog poslužitelja, skrećući pozornost na dio koji navodi da je “Microsoft dao link” za datoteke koje sadrže njegove nejavne informacije. Iako su dokumenti uklonjeni sa servera, Internet je učinio svoje.

U međuvremenu, The Verge je došao do Spencerovog maila svojim zaposlenicima u kojem je izjavio da su dokumenti “nenamjerno otkriveni tijekom sudskog postupka” i da zna koliko je to “razočaravajuće iako su mnogi dokumenti stari više od godinu dana”, a Xboxovi planovi su do sad već “evoluirali”.