Xbox ususret izlasku konzole Xbox Series X donosi veliku promjenu u izgled sučelja za cijeli Xboxov ekosustav. Novi dizajn sučelja dobit će svi korisnici aplikacije Xbox na PC-ju i mobilnim uređajima te vlasnici konzole Xbox One i nadolazeće konzole Xbox Series X.

Novo sučelje na konzoli Xbox Series X trebalo bi omogućiti 50% brže učitavanje početnog (home) ekrana nego što je to slučaj na konzoli Xbox One. Istovremeno će, zahvaljujući bitnim promjenama unutar same konzole, Xbox Series X koristiti 40% manje memorije od trenutne konzole. Kod Xboxa je sve u brzini. Ako na raspolaganju imate ograničeno vrijeme za igranje, svaka je sekunda dragocjena. 

Primaran cilj ove promjene je omogućiti igračima što sličnije iskustvo, bilo da svoje igre pokrećete na PC-ju, konzoli ili mobilnim uređajima. Novi dizajn pružit će upravo to – brže, jednostavnije i vizualno prihvatljivije iskustvo, i to pomoću preglednijeg teksta, različitih uočljivijih elemenata na samom ekranu, novih fontova i oblika/dizajna menija.

Iz Xboxa najviše riječi zahvale upućuju svojim korisnicima, a pogotovo izdvajaju one koji im daju povratne informacije, za koje kažu da su jednostavno neprocjenjive. 

Svi detalji novog dizajna dostupni su na Xboxovim službenim stranicama, a samo sučelje postat će dostupno po izlasku konzole Xbox Series X.

Kao što je već poznato, početkom ovoga mjeseca otkriven je i izgled novog Microsoft Storea koji bi na konzolama trebao biti duplo brži jer se sada pokreće unutar dvije sekunde! Osim toga, bit će još jednostavnije za pronaći ono što tražimo, a pružit će nam i dodatan uvid u aktivnosti naših prijatelja ili aktualne popuste.

Novi izgled Microsoft Storea trenutno je dostupan samo korisnicima programa Xbox Insider, ali će s vremenom postati dostupan svima.