Čini se da će Xbox i PC ekskluziva Sunset Overdrive razvojnog studija Insomniac Games nakon dugo godina ipak doći i na PlayStation.

Podsjećamo, razvojni studio Insomniac Games zaslužan je za niz ranih PlayStation ekskluziva te su najpoznatiji kao tvorci serijala Spyro i Ratchet & Clank. No, 2014. godine nakratko su se odmaknuli od PlayStationa te su ekskluzivno za Microsoft i Xbox izbacili otkačenu akcijsku avanturu Sunset Overdrive, koja je naknadno 2018. godine stigla i na PC putem Steama i Microsoft Storea.

Još od kolovoza 2019. Insomniac je u vlasništvu Sonyja te su postali jedan od first-party razvojnih studija za PlayStation i na tržište su izbacili jednu od najprodavanijih PlayStation igara svih vremena – Marvel’s Spider-Man. Prava na igru Sunset Overdrive i dalje su ostala u njihovim rukama, čineći ju teoretski vlasništvom Sonyja.

Potencijalna vijest da će Sunset Overdrive sada doći i na PlayStation, dolazi nam putem portala ResetEra, koji je primijetio da je Sony Interactive Entertainment prije samo nekoliko dana, 26. travnja, služeno registrirao ime Sunset Overdrive pri američkom uredu za registracije i žigove. Ako se ispostavi da igra dolazi na PlayStation, bila bi to odlična vijest za vlasnike Sonyjevih konzola, s obzirom na to da se radi o Insomniacovom “Spider-Manu prije Insomniacovog Spider-Mana”, ali s hrpetinom oružja, eksplozija i zombija.

Dok čekamo saznati hoće li Sunset Overdrive stići na PlayStation, podsjećamo da Insomniacova PlayStation 5 ekskluziva Ratchet & Clank: Rift Apart izlazi za mjesec dana, odnosno 11. lipnja, no, kao što smo saznali u ožujku, studio nam već sprema nešto novo te za njih sada službeno radi višestruko nagrađivani pisac igara kao što su Spec Ops: The Line, BioShock, Star Wars Squadrons Star Wars Battlefront II.