Prošlog petka počela se prodavati multiplayer pucačina World War 3 putem Steamovog Early Access programa, a da je taj tip igara i dalje veoma popularan dokazuju prodajni rezultati koje je razvojni tim objavio. Brojku od 100 tisuća dosegli su i prestigli u roku od 48 sati od izlaska igre što je za jedan nezavisni naslov prilično dobro.

“Ovakav uspjeh je zbilja nevjerojatan i daje nam dodatnu motivaciju za nastavak na ekstenzivnom radu na igri. Nakon nekoliko godina razvoja uzbuđeni smo što je igra došla do igrača i ovo je samo prvi korak u velikom putovanju na koje smo krenuli s našim strastvenim fanovima”, rekao je razvojni tim. Uz to su se ispričali svima koji su u prvih nekoliko dana imali problema sa spajanjem na servere i dodali kako tim radi na ispravljanju svih poteškoća koje su igrači javili.

World War 3 je multiplayer FPS u kojem se radnja odvija u modernom, globalnom konfliktu i trenutno je dostupan samo za PC. The Farm 51 je stavio veliki naglasak na realizam i timsku igru, a sada u ovoj fazi razvoja dostupna su dva moda. Mape na kojima se akcija odvija napravljene su po uzoru na Berlin, Moskvu i Varšavu te igrači na raspolaganju imaju brojne alate za podešavanje i pronalaženje svojeg stila igre. Trenutna procjena za Early Access je da će im trebati 12 do 16 mjeseci da igra bude spremna za one igrače koji igraju završene proizvode, a ako ste unatoč tome zainteresirani igru možete kupiti na Steamu. Sve druge informacije nalaze se ovdje.