Interesantna glazbeno-narativna igra We Are OFK za ljubitelje hitova kao što su Life is Strange i Oxenfree, u kojoj se radi o postojećem virtualnom indie pop bendu OFK, napokon je dobila datum izlaska te na tržište za PC, PlayStation 4, PlayStation 5 i Nintendo Switch izlazi već ovoga mjeseca – 18. kolovoza.

Igra je to koja je premijerno najavljena još 2020. godine kao interaktivno iskustvo i romantična narativna LGBTQ+ friendly avantura vizualno nalik animiranim filmovima, ali specifičnog simplističkog stila. Igra se diči poznatom postavom glasovnih glumaca, a sastojat će se od pet animiranih interaktivnih epizoda. S obzirom na to da se u teoriji radi o svojevrsnoj autobiografiji jednog postojećeg virtualnog indie pop benda, svaka epizoda u principu je i jedan poduži interaktivni glazbeni spot. Zamislite si, primjerice, fiktivne likove iz animiranih spotova stvarnog benda Gorillaz ili likove koje je francuski dvojac Daft Punk imao u svojim spotovima za album Discovery, ali u obliku interaktivne igre.

Sama radnja prati četvero prijatelja koji su u svojim dvadesetim godinama i pokušavaju se probiti u glazbenoj industriji, a putem proživljavaju svoje sretne i nesretne ljubavi te pokušavaju otkriti kako preživjeti, plaćati stanarinu i stvarati umjetnost u izrazito skupom Los Angelesu. Više informacija o pozadinskoj priči i ideji iza igre kreativni direktor Teddy Dief otkrio je u novom PlayStation blogu putem kojeg ujedno saznajemo i da će prva i druga epizoda zajedno izaći 18. kolovoza, dok će svaka od idućih epizoda izlaziti zasebno i to jednom tjedno kroz naredna četiri tjedna.

Novi trailer objavljen povodom datuma izlaska igre We Are OFK pogledajte iznad u ovome tekstu, a ukoliko vam i glazba stvarnog benda OFK zvuči zanimljivo te ako vam se svide pjesme koje će pratiti svaku novu epizodu igre, ekipa ističe da njihovu mjuzu, baš kao i mnoge druge stvarne bendove, možete pronaći na Spotifyju i sličnim glazbenim pretplatničkim servisima.