Glasine koje su danima uoči Sonyjevog eventa State of Play šuškale o tome koje bismo igre trebali vidjeti promašile su svaku najavu. Sinoćnji State of Play bio je jedan od onih koji se primarno fokusiraju na nadolazeće indie igre. No, kao što je i obećano, bilo je tu i par većih third-party iznenađenja, a osim što je većina trailera bilo za već ranije najavljene igre, našle su se tu i dvije premijerne najave za Deathverse: Let it Die i Star Ocean: The Divine Force.

No, krenimo redom. U nastavku donosimo kratak opis i nove trailere za svih 10 sinoć prikazanih igara koje su činile kompletnih 23 minute programa za Sonyjev State of Play.

Deathverse: Let it Die

Sinoć je premijerno najavljena multiplayer PvP/PvE melee survival igra koja je smještena u već postojeći free to play univerzum “Let it Die” razvojnih studija GungHo Online Entertainment i Grasshopper Manufacture. U njoj ćemo se, kao u svojevrsnoj reality TV emisiji, boriti protiv drugih igrača i protiv AI neprijatelja u battle arena stilu, skupljati i craftati svakojaka oružja, kostime i pokušati preživjeti do pobjede. Deathverse: Let it Die izlazi nekad tijekom 2022. godine za PlayStation 4 i PlayStation 5.

 

We Are OFK

Prikazan je potom novi trailer za simpatičnu i otkačenu igru o stvarnom postojećem indie pop bendu OFK. Bit će to romantična narativna LGBTQ+ friendly avantura vizualno nalik animiranim filmovima, ali specifičnog simplističkog stila. Igra se diči poznatom postavom glasovnih glumaca, a sastojat će se od pet animiranih interaktivnih epizoda, a svaka epizoda u principu je jedan interaktivni glazbeni spot. Trebala bi to biti poslastica za ljubitelje igara kao što su Life is Strange i Oxenfree, a izlazi nekad tijekom 2022. godine za PC, PlayStation 4 i PlayStation 5.

 

Bugsnax: The Isle of BIGsnax

Jedna od najčudnijih i najinteresantnijih igara prošle godine i igra koja je bila jedan od prvih launch naslova za konzolu PlayStation 5 – iduće godine dobiva veliki novi besplatni update i ekspanziju imena The Isle of BIGsnax. Ekspanzija donosi novi golemi misteriozni otok za istraživanje, a uz to stižu i nove mehanike, na desetke novih Bugsnax buba i životinja za hvatanje, više od 100 novih izazova i 30 novih questova te još puno toga. 

 

Five Nights at Freddy’s: Security Breach

Iako je najavljena i premijerno prikazana prije više od dvije godine, nova igra u horor serijalu Five Nights at Freddy’s bila je odgođena nekoliko puta. Posljednji trailer vidjeli smo u veljači ove godine, kada i dalje nije bilo novosti o potencijalnom izlasku. No, igra je sinoć konačno dobila datum izlaska te stiže 16. prosinca ove godine. Novi trailer ujedno je pokazao i međuscene i gameplay sekcije te nove mehanike koje nas očekuju.

 

Death’s Door

Šašava i zabavna 3D izometrijska akcijska avantura iznimno kul vizualnog stila na tržište za PC, konzole Xbox i Nintendo Switch već je izašla u srpnju ove godine, no na PlayStation 4 i PlayStation 5 tek stiže i to za manje od mjesec dana – 23. studenog. Povodom toga sinoć je i prikazan novi trailer za jednu od interesantnijih igara ove godine u kojoj mlatimo neprijatelje i krademo im duše.

 

KartRider: Drift

Free to play trkaća kart-racing igra za PC i Xbox koja je originalno najavljena 2019. godine, po prvi puta dolazi i na PlayStation 4 i to nekad tijekom 2022. godine. No, zainteresirani igrači i vlasnici PlayStationa igru će moći testirati još tijekom ove godine, jer sinoć je kroz novi trailer najavljena i zatvorena beta koja kreće 8. prosinca. Generalno, igra donosi next-gen grafiku uz poboljšane gameplay sisteme i mehanike, a imat će i podršku za cross-play i cross-progresiju.

 

The King Of Fighters XV

SNK-ov legendarni serijal borilačkih igara uskoro će doživjeti tridesetu godinu, a u veljači 2022. stiže novi nastavak KOF XV za PC, PlayStation 4, PlayStation 5 i Xbox Series X|S. U njemu ćemo se šorati u timovima od po troje boraca, dok se radnja nastavlja direktno na prethodni nastavak iz 2016. godine. No sve smo to znali od prije, a sinoć prikazani novi trailer poslužio je kao najava za otvoreno beta testiranje igre koje će odvijati od 20. do 22. studenog.

 

First Class Trouble

Totalno šašava party igra za šestero igrača u kojoj svi moraju surađivati ali i igrati jedni protiv drugih kako bi preživjeli katastrofu i potom razotkriti tko je impostor te poraziti neprijateljski AI izašla je već ranije ove godine u travnju na PC kroz program Early Access, a nedavno je najavljeno da dolazi i na PlayStation 4 i PlayStation 5. Sinoć smo saznali da će to biti već 2. studenog i to u ponudi za PS Plus. Evo zašto bi se i vi trebali tome radovati:

 

Star Ocean: The Divine Force

Square Enixov legendarni dugogodišnji serijal japanskih akcijskih RPG-ova Star Ocean dobiva novi nastavak The Divine Force koji spaja SF i fantasy žanrove u jednu spektakularnu igru. Radi se o šestom punokrvnom nastavku serijala koji donosi novu priču i nove likove, a posljednja igra izašla je 2016. Novi nastavak još nema točan datum izlaska, no sinoć je otkriveno da izlazi nekad tijekom 2022. godine za PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.

 

Little Devil Inside

Stigli smo i do posljednjeg trailera sa sinoćnjeg izdanja State of Play. Indie igra koja je najavljena prije gotovo šest godina i dalje nema datum izlaska, osim što je poznato da je odgođena na 2022. godinu. Bit će to akcijska RPG avantura s elementima survivala, kul sustavom borbe i hrpom istraživanja, s jako interesantnim vizualnim prikazom te mješavinom stilova kao što su steampunk i viktorijanski setting 19. stoljeća. Little Devil Inside u izradi je za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.