Akcijska avantura Stray, u kojoj ćemo u cyber budućnosti i golemom futurističkom gradu punom robota igrati kao napuštena parkour maca, najavljena je još “davno”, na ljeto 2020. godine u sklopu prvog prikaza igara za PlayStation 5, što znači da će uskoro biti pune dvije godine da čekamo datum izlaska ove igre koja nam je još od tada na listi najočekivanijih igara.

Sve do jučer razvojni tim BlueTwelve Studio i izdavač Annapurna Interactive tvrdili su da igra stiže početkom 2022 na PC, PlayStation 4 i PlayStation 5. S obzirom na to da smo sad već daleko od početka te smo uskoro na pola godine, sinoć je stigla nova vijest da Stray po novome stiže ovoga ljeta. Nije neki konkretni datum, što je pomalo frustrirajuće za ljubitelje malih slatkih sotona koji se žele okušati u ulozi svojih omiljenih ljubimaca i raditi parkour te rješavati prostorne zagonetke u futurističkom settingu, ali svejedno je novost koju je Sony sinoć objavio putem novog trailera s presjekom i pogledom na nadolazeće indie igre za PlayStation.

Iako najveći naglasak u ovoj vijesti stavljamo na Stray kojega jedva čekamo igrati, Sonyjev novi trailer donio je novosti, odnosno nove okvirne datume izlaska i za još dvije igre. Druga na listi je We Are OFK, romantična narativna LGBTQ+ friendly avantura za PC, PS4 i PS5 koja po novome također izlazi ovoga ljeta (igra je inače premijerno najavljena prošle godine u listopadu na Sonyjevom eventu State of Play), dok je treća igra Cult of the Lamb koja po novome izlazi na jesen 2022. godine i to za PC, PS4, PS5, XOne, XSX|S i NS.

Iako je trailer prikazao samo tri igre, Sony u popratnom tweetu upućuje na svoju službenu stranicu i njezinu zasebnu pod-kategoriju PlayStation Indies na kojoj će zainteresirani igrači moći naći puno više informacija o ostalim očekivanim indie igrama.