Warhammer i strategije idu skupa kao domaći pekmez i kukurzni kruh, a novi trailer za nadolazeći Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin u četiri minute predstavio je sve što fanovi RTS-ova mogu očekivati po izlasku igre 17. studenog ove godine. 

Osim filmične kampanje smještene u ratno doba Sigmara koju potpisuje popularni autor literature Warhammera i 40K-a Gav Thorpe, s gameplay strane možemo očekivati 1v1 ili 2v2 cross-platform multiplayer te proceduralno generirane kampanje koje bi nas trebale zabavljati dugo nakon što završimo s glavnom pričom. 

POSLOŽIT SVE KAKO SPADA I reć zmaju da kaže “ptičica”

Developer i izdavač Frontier Developments ubacio je i nekoliko modova koje će cijeniti svaki fan Warhammerovih minijatura. Pomoću editora mapa moći ćemo stvarati impresivna bojišta te ih potom koristiti i u multiplayeru. Iz Frontiera kažu kako je to alat sličan onom koji su oni sami koristili tijekom razvoja – od farbanja i oblikovanja terena do ubacivanja raznih prepreka, površina ili gameplay ciljeva, map editor djeluje zaista opsežno. Naravno, sve će biti moguće podijeliti s ostatkom zajednice tako da će in-game Workshop zasigurno iznjedriti najimpresivnije kreacije igrača. 

Warhammer ne bi bio Warhammer bez mogućnosti farbanja malih plastičnih vojnika stoga će Army Livery omogućiti da jedinice neke od četiri dostupne frakcije ofarbate kako god poželite. Iz Frontiera kažu kako im je jako bitno stvoriti autentično Warhammer iskustvo u što se fantastično uklapa i posljednja velika stavka Realms of Ruina. Scene Editor omogućava stvaranje diorama u kojima možemo kontrolirati svaki pokret i poziciju jedinica kako bismo stvorili spektakularne scene te ih potom podijelili sa svijetom. 

Kako to sve izgleda u akciji saznajte u traileru priloženom ispod – Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin izlazi 17. studenog na PC-ju, PlayStationu 5 i Xboxu Series X/S.