Kao što je poznati japanski studio FromSoftware obznanio krajem srpnja ove godine, sinoć je u Sekiro: Shadows Die Twice stigla besplatna nova nadogradnja na izdanje Game of The Year, koje je u igru donijelo pasivni multiplayer, dva nova gameplay moda i novu odjeću.

Kako putem službenoga bloga prenose izdavač Activision i razvojni studio FromSoftware, najinteresantnija komponenta je dodatak pasivnog multiplayera – stavka koju su popularizirale FromSoftwareove prethodne igre kao što je Dark Souls. Pasivni multiplayer u principu igračima omogućava da nasnime 30 sekundi videa nekog sukoba s bossom ili zaobilaska zamke u okolini i svoju siluetu (Remnant) postave gdje žele na mapi, a stigle su i dobro poznate poruke koje igrači mogu ostavljati drugima uz svoju snimku (ukoliko vas drugi igrači pozitivno ocijene, dobivate jedan Healing Gourd).

Zatim je tu Reflection of Strength – opcija koja otključava pristup i ponovni okršaj s bilo kojim bossom kojega ste prethodno porazili. Ponovnim sukobima s bossovima kroz opciju Reflection of Strength možete pristupiti kada želite, po vašoj volji i birati pojedinačnog bossa s kojim se ponovno želite boriti, kroz checkpointe zvane Sculptor’s Idol.

S druge strane, Gauntlets of Strength je interesantan novi boss rush mod, kojemu pristupate također kroz Reflection of Strength, ali u njemu ćete imati samo jedan život i morate se suočiti s apsolutno svim bossovima iz igre u jednom nizu, dok ne umrete. Dakako, cilj je poraziti što više bossova prije smrti, a nagrada za uspjeh je novi skin.

Uspješno završavanje oba moda donosi dva od tri nova skina, dok ćete treći novi skin moći otključati ponovnim kompletnim prelaskom igre Sekiro: Shadows Die Twice: Game of the Year Edition.

Besplatna nadogradnja na novo izdanje Game of the Year dostupna je svim vlasnicima igre za PC, PlayStation 4, Xbox One i Google Stadia, a svi koji igru kupuju tek sada po prvi put, automatski dobivaju ovo novo GOTY izdanje.