I dok od poznatog japanskog studija FromSoftware željno iščekujemo novosti o njihovoj idućoj igri Elden Ring, u međuvremenu prošlogodišnja igra godine – Sekiro: Shadows Die Twice – nenadano dobiva besplatnu nadogradnju koja u njihovu dosada prvu isključivo singleplayer souls-like igru ipak unosi komponentu pasivnog multiplayera.

Vijest o tome objavili su sami studio FromSoftware i izdavač Activision, najavivši tako da 29. listopada velika nova nadogradnja u igru donosi “Remnants” – multiplayer komponentu izrazito sličnu onoj kakvu smo vidjeli u, primjerice, serijalu Dark Souls. Igrači će tako i u Sekiru od listopada moći ostavljati poruke i svoje “duhove”, tako što će moći nasnimiti 30 sekundi neke radnje na bilo kojem dijelu mape i uploadati ju kako bi ju drugi igrači vidjeli.

Kako je bio slučaj i u drugim FromSoftovim souls-like igrama, ti duhovi drugim igračima mogu poslužiti kao koristan savjet za neki skriveni predmet, upozorenje na zamku ili teškog bossa. Interesantna je činjenica da ćemo i tu moći ocjenjivati “remnante” drugih igrača, a ocjene donose povratak zdravlja ili ekstra Healing Gourd.

Osim pasivnog multiplayera, nova nadogradnja donosi još nekoliko novosti. Tako ćemo na checkpointovima (Sculptor’s Idol) moći u bilo kojem trenutku direktno pristupiti svim prethodno otključanim boss borbama. Ta komponenta nosi ime “Reflections of Strength“. Također, stižu i kozmetički dodaci u obliku tri nova outfita/kostima za protagonista (zasada su poznata dva – Tengu i Old Ashina Shinobi).

Posljednja novost je “Gauntlets of Strength“, svojevrsni izazovi i borbe koje ćemo morati riješiti sa samo jednim dostupnim životom, no u ovome trenutku iz studija FromSoftware još nisu ponudili više detalja o tome, niti kako će to funkcionirati.

U svakom slučaju, velika nova nadogradnja za Sekiro: Shadows Die Twice stiže 29. listopada ove godine.