Igra preživljavanja iz prvog lica, Shame Legacy, dobila je datum izlaska i najavni trailer koji pokazuje kakve sve jezive, uznemiravajuće i intenzivne scene nas očekuju u nadolazećem hororu.

Shame Legacy je primarno stealth igra koja inkorporira elemente šuljanja, izbjegavanja kontakta s neprijateljima i rješavanje zagonetki. Sve to morat ćemo balansirati dok s vrata pokušavamo skinuti mahnite seljane i nešto nalik velikom gorućem demonu. U slučaju kontakta s nekim od užasa koji nas vrebaju, izgleda da će nam inventar biti drastično ograničen (na drveni štap).

Prema riječima autor, igrač preuzima ulogu lika koji se iz nekog razloga budi u devetnaestostoljetnom selu u kojem ga svi prisutni pokušavaju ubiti. Kako samo ime igre daje naslutiti, a autori potvrđuju, razlog njegove nesreće je misteriozna obiteljska ostavština.

Oprez, kreatori upozoravaju da igra “sadrži zastrašujuće i uznemirujuće teme, zvukove i slike. Često sadrži krv, krvoproliće, mučenje i sakaćenje, nad kojima igrač nema kontrolu niti izravnu vezu“. 

Horor koji izdaje Destructive Creations, a razvijaju Fairyship Games i Revenant Games stiže na PC 30. svibnja ove godine, isto kada i verzija koju za PS5 prilagođava Meridiem Games.