Prije nešto više od mjesec dana išla je nova igra za koju je zaslužan Dontnod Entertainment (Remember Me, Life Is Strange). Kao i njihovi prethodni projekti i ovaj kojeg su nazvali Vampyr je bio drugačiji, pa su se odlučili na RPG s vampirima koji se odvija početkom 20. stoljeća u Londonu.

Kritičari su solidno prihvatili igru, kao i igrači, a sada je razvojni tim objavio kako su u mjesec dana prodali 450 tisuća primjeraka igre. Brojka se odnosi na prodaju za sve tri platforme na kojima je igra dostupna – PC, Xbox One i PlayStation 4 – a predsjednik Dontnoda je zadovoljan. Početkom godine je tim rekao kako bi trebali prodati milijun primjeraka da bi se Vampyr mogao smatrati uspjehom, a na dobrom su putu da to i ostvare.

Igra prati priču doktora Jonathana Reida koji je nakon povratka s bojišnica u Francuskoj u svom rodnom gradu Londonu pretvoren u vampira. Vaš je zadatak otkriti tko vam je to napravio i spriječiti epidemiju koja hara gradom. Najzanimljivija mehanika u igri je to što težina ovisi o tome hoćete li utažiti žeđ za krvlju ili pustiti stanovnike na miru. Ako ste željni neke igre s vampirima, ova bi vam trebala zadovoljiti tu potrebu, pa ako vam treba više informacija posjetite službene stranice. Razvojni je tim nedavno također izdao prvu zakrpu, zbog čega je cijelo iskustvo malo bolje.