Razvojni studio DONTNOD zajedno s izdavačem Focus Home Interactiveom potvrdio je kako će njihov vampirski akcijski RPG Vampyr ovog tjedna dobiti zakrpu, točnije 26. rujna.

Naime, radi se o zakrpi koja će smanjiti naglasak na borbu u igri s čime u konačnici žele povećati naglasak na priču što bi omogućilo igračima da više uživaju u zgodama dr. Jonathana Reida kroz manje zahtjevniji gameplay.

S druge strane, oni koji žele pravi izazov, zakrpa će otežati ”Hard” mod tako da će znatno otežati borbu tako da će igrači dobivati manje ”experience” bodova nakon borbi što će u konačnici rezultirati potrebom da se više oslanjaju na interakciju s prominentnim članovima društva kako bi pojačali svoju moć.

Pri pokretanju nove igre, igrači će dobiti mogućnost biranja između novih ”Story” i ”Hard” moda, kao i tzv ”Normal” moda koji je bio originalno zamišljeno Vampyr iskustvo.

Opcija zamjene moda težine usred kampanje biti će onemogućena, stoga ako će se primjerice ”Hard” mod pokazati prezahtjevnim za nekoga, morat će ispočetka pokrenuti kampanju igre na lakšem modu.

Osim modova, Focus Home Interactive objavio je kako će zakrpa donijeti i velik broj optimizacija i popravaka, ali i potporu za Nvidia Ansel za igrače na PC-u.

Vampyr je dostupan za PlayStation 4, Xbox One i PC.