Jučer smo pisali o tome kako je na dućanu Epic Games Store krenula velika i prva ikad rasprodaja igara nalik rasprodajama na kakve smo navikli na Steamu. No, čini se da Epicu ne ide sve glatko, pa je tako Paradox Interactive – izdavač i vlasnik franšize i igre Vampire: The Masquerade: Bloodlines 2 odlučio povući spomenutu i tek nedavno najavljenu igru s Epicovog dućana usred same rasprodaje i njezine od jučer snižene cijene.

Naime, posebnost ove nove Epicove rasprodaje je u tome što vam Epic na cijenu svake igre koja košta više od 14.99 eura – “vlastoručno” daje još dodatnih 10 eura popusta, a ono što je pomalo nevjerojatno – popusti vrijede i za prednarudžbe igara koje tek trebaju izaći, kao što je još jučer bio slučaj i s igrom Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. No izgleda da se sve to skupa ipak nije u potpunosti svidjelo Paradox Interactiveu – vlasniku i izdavaču te poznate RPG franšize. No osim što je uklonjen popust s igre Bloodlines 2, Paradox je odlučio nakratko u potpunosti ukloniti igru s Epic Games Storea. Ukoliko sada u tražilicu Epicovog dućana upišete ime igre, nećete je moći naći.

Pomoću screenova iz trailera za Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, pokušavamo zamisliti na koji način je izdavač Paradox Interactive “zamolio” Epic Games za uklanjanje igre s dućana. Što vi mislite – lijeva slika ili desna slika? 🙂

Naravno, odluka o uklanjanju igre nije stalna te će se Bloodlines 2 vratiti na Epic Games Store vrlo brzo. Legalnost svega ovoga što se dogodilo nije dovedena u pitanje te su na upit o cijeloj problematici iz Epic Gamesa naveli sljedeće: “Ako razvojni studio ili izdavač ne želi sudjelovati u našoj rasprodaji, poštovat ćemo tu odluku“. No, što je sa svim onim igračima i kupcima koji su uspjeli kupiti Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 tijekom jučerašnjih par sati kada je igra bila na popustu, pitate se? Izdavač Paradox Interactive bio je izrazito jasan po tom pitanju: “Ako ste kupili Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 tijekom perioda kad je popust bio primijenjen prilikom kupnje, Epic će poštovati tu cijenu“. Drugim riječima, oni koji su bili brzih prstiju i uspjeli kupiti igru kad je bila snižena – odlično su prošli 🙂

Također, Paradoxu se naknadno pridružio i studio Klei Entertainment koji je s Epic Games Storea usred rasprodaje povukao svoju igru Oxygen Not Included. No, valja napomenuti kako situacija s tom igrom nije ista, jer je igra već dvije godine dostupna na Steamu putem programa Early Access, dok finalna verzija igre treba izaći na tržište krajem ovoga mjeseca – 29. svibnja. Klei Entertainment još uvijek se nije službeno oglasio o trenutnom uklanjanju igre sa Epic Games Storea.