Jedan od naslova u koje polažemo veliku nadu je Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, nasljednik sada već petnaest godina starog prethodnika ekipe Troika Gamesa. Prisjetimo se, potonji je objavljen s gomilom bugova koji su kvarili inače odlično zamišljenu igrivost zbog čega ga je kritika pokopala, no stekao je praktički kultni status i gomilu obožavatelja. Tajna njegovog uspjeha leži u priči i masi izbora koji su se igračima nudili, a koliko su fanovi bili zagriženi svjedoče i neslužbene zakrpe kojima su nadograđivali igru sve do današnjih dana.

Priča s nastavkom kreće 2015., kada je Paradox Interactive kupio White Wolf prema čijim stolnim igrama smještenim u World of Darkness je i kreiran Vampire: The Masquerade – Bloodlines što im je osiguralo prava na franšizu. Odluku o nastavku nije trebalo dugo čekati, te je nakon inicijalnih pregovora s Paradoxom, developerski tim Hardsuit Labs uspio nagovoriti izdavače na financiranje drugog poglavlja za koje je angažiran originalni scenarist i pisac Brian Mitsoda.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 je službeno najavljen 21. ožujka 2019. i tom je prilikom objavljeno kako ćemo ga zaigrati u prvom tromjesečju iduće godine. Prema novom obraćanju javnosti i fanovima, suosnivač Hardsuit Labsa Andy Kipling i Brian Mitsoda su u ime tima prenijeli vijest kako će ipak pomaknuti izlazak, ali će Bloodlines 2 ipak biti objavljen do konca godine. Kako dvojac kaže, duboka razgranata priča, izvrsno kreirani likovi i bogati svijet World of Darknessa su stvari koje žele ostvariti pod svaku cijenu, te ne žele napraviti pogrešku koja je pokopala prvi dio.

Isti je naime nesumnjivo stigao prerano bez završnog poliranja, a u posljednjih par mjeseci postali su svjesni da bi im se zadržavanjem izvornog plana upravo to moglo dogoditi. Tijekom ove godine osnažili su svoj tim novim ljudstvom, no ni novi programeri nisu dovoljni za kvalitetno obavljanje svih zadaća u zacrtanom roku. Dodatne detalje o stadiju igre i samom razvoju, članovi Hardsuit Labsa će podijeliti na nadolazećem sajmu PDXCON koji se ovog vikenda održava u Berlinu.