Ovaj vikend održan je još jedan Summer Game Fest u režiji Geoffa Keighleyja, a mi vam u kratkom pregledu donosimo nekoliko najava koje su najviše rezonirale među zajednicom i fanovima.

LEGO Horizon Adventures

Nakon puno glasina službeno je otkriven LEGO Horizon Adventures koji na PC, PS5 i NS stiže nekad ovih blagdana, ističe Sony. Igra inspirirana događajima iz originalnih igara prati poznatu junakinju Aloy koja je prikazana u humorističnom traileru kako luta kockastim pustošima i susreće se s popularnim zvijerima iz serijala. Osim toga, igra će podržavati kooperativni način za dva igrača. LEGO Horizon neće biti vremenska ekskluziva za PlayStation već je objašnjeno da će na dan izlaska biti dostupna svim platformama.

No More Room In Hell 2

Horor preživljavanja za osam igrača dobio je datum izlaska u early access. No More Room In Hell 2 na PC stiže ove Noći Vještica, odnosno 31. listopada. Otkriven je novi trailer u kojem vidimo kako će izgledati gameplay, a igru razvija kreator srednjovjekovnog RPG-a Chivalry, Torn Banner Studios. Neke od značajki igre uključivat će permadeath te “ogromnu” mapu koja se može iznova i iznova igrati.

Harry Potter Quidditch Champions

Fanovi Harryja Pottera dobit će još jednu poslasticu nakon izlaska popularnog Hogwarts Legacyja samo što će u njoj loviti zlatnu zvrčku. Igra koja rekreira najpoznatiji magični sport na letećim metlama iz serijala HP stiže na PC, PS5, XSX i NS 3. rujna ove godine.

Star Wars Outlaws

Nadolazeća avantura dobila je najnoviji prikaz gameplaya prije večerašnjeg Ubisoft Forwarda na kojem bismo trebali doznati još novih detalja o igri. Star Wars Outlaws stiže 30. kolovoza na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Neva

Predivan platformer Neva dobio je novi prikaz gameplaya iz kojeg vidimo da će ova avantura biti pravo emocionalno iskustvo. Razvija ga studio iza još jedne lijepe igre – Gris iz 2018. godine, a ističe da će Neva pratiti Albu, “mladu ženu vezanu za znatiželjno mladunče vuka nakon traumatičnog susreta s mračnim silama”. Ova igra bi mogla imati ekološki prizvuk jer dvojac zajedno kreće na “opasno putovanje kroz nekoć prekrasan svijet koji oko njih polako propada”.

Civilization VII

Potvrđen je novi nastavak serijala Civilization koji donosi sedmo izdanje popularne strategije. Razvijaju ga 2K Games i Firaxis i na PC dovode nekad sljedeće godine.

Deer & Boy

Još jedna emocionalno nabijena avantura dobila je svoj prikaz. Deer & Boy govori o, pogađate, dječaku i jelenu koje spaja ista sudbina – gubitak nekog voljenog. Već po samom trailer nam je jasno da će se zbog ove igre roniti suze i jako se tome veselimo. Pored toga, vidljivo je da će ova platformerska avantura uključivati i neke nadnaravne elemente.

Slitterhead

Na listi zanimljivosti definitivno se našao Slitterhead koji je u sklopu festivala dobio prvi prikaz gameplaya. Ovu igru razvija Bokeh Game Studio lnc. i kreator Silent Hilla Keiichiro Toyama čiji utjecaj se jasno poznaje. Slitterhead je horor u kojem igramo kao osobe s posebnim sposobnostima koje koristimo za borbu protiv gnjusnih parazita. Ako je suditi prema traileru, na raspolaganju nam je mnoštvo različitih fizičkih i magičnih alata, uključujući kandže, puške, strojnice, koplja, ali i opciju spajanja odvojenih udova. Pogledajte kako to izgleda u traileru!

Alan Wake 2 Night Springs DLC

U kategoriji čudnih stvari našla se ekspanzija za psihološki horor Alan Wake 2 koji je nazvan prema televizijskoj emisiji za koju je Alan pisao. Night Springs sačinjavat će tri epizode, a prva je već dostupna od 8. lipnja!