Nakon što nas je Sony “davne” 2016. godine razveselio s PlayStation VR headsetom koji nam je omogućio novu dimenziju igračkog iskustva, kruže glasine kako uz PlayStation 5 dolazi i nova verzija PlayStation VR headseta!

Sony je već potvrdio da će iduća generacija konzole biti kompatibilna s trenutnim PSVR hardwareom, kojeg su prije godinu dana prodali u preko 3 milijuna primjeraka.

Online magazin Inverse u svom članku prenosi kako je već kristalno jasno da Sony ima velike planove za VR u budućnosti.

Inverse tako piše o informacijama koje su “iscurile” od strane nepoznatog europskog game developera, a koji navodno radi na jednoj od PS5 igara koju ćemo među prvima zaigrati na novoj konzoli. Po njemu, vrlo je izgledno da nam Sony ovog puta priprema wireless PSVR headset. Navedeno podupire činjenica da su nedavno objavljeni patenti koji otkrivaju detalje poput baterije i nove head tracking tehnologije. Baterija bi trebala izdržati oko 5h korištenja headseta, a očekivana cijena je oko 250$ u SAD-u.

Što se tiče rezolucije na headsetu, Sony navodno cilja na rezoluciju od 560×1440 piksela uz 120hz refresh rate i 220 stupnjeva vidljivog kuta.

Gaming portal Gamesradar nam pak prenosi informaciju o PlayStation VR rukavici koja dolazi uz tzv. haptic feedback (haptički odziv u kojem vibracija imitira fizički dodir op.a.). Rukavica bi nam, između ostalog, pružila mogućnost osjetiti koliko je neki predmet u igri malen ili velik, odnosno, igrači bi konačno dobili osjet težine u rukama.

Za sada sve ostaje samo na nepotvrđenim informacijama, ali nadamo se kako će nas Sony uskoro iznenaditi i potvrditi ove glasine!