Ne treba biti profesor gaminga kako bi već po slici igre, za koju moramo priznati da nismo čuli prije nego smo dobili službenu PR objavu uz objavu početka prodaje, mogli pretpostaviti nekoliko stvari:

    • – radi se o žanru p’n’c avantura
    • – uzori su bili Monkey Island (aktualno, zapravo kipuće) te Zak McKracken (volimo aliene), iako PR objava spominje samo Full Throttle (još jedan titan žanra)
    • – titra se s motivima iz 80-tih godina što postaje trend među indie igrama (Echo Generation, primjerice)

Pogledom na launch trailer sve navedeno može se i potvrditi. Što je zgodno, ako se pita nas. Ne samo zbog prilike da nove generacije saznaju nešto o mladenačkoj zabavi svojih roditelja (kroz prizmu medija, jasno), nego i zbog nostalgije koja još uvijek motivira i kod nas staraca – iako se efekt gubi ponavljanjem. Trailer otkriva kakav humor možemo očekivati u igri, a zgodno je i što se na Steamu može skinuti (kratki) demo igre te što je igra na popustu prvih tjedan dan prodaje.

Unusual Findings je “naše ljubavno pismo 80-ima i ranim 90-ima te više od pukog odavanja poštovanja i golicanja nostalgije”, kako kaže Hernan Lopez, dizajner igre u Epic Llami. Dodao je i sljedeće: “Igrači mogu očekivati prepoznatljiv početak avanture s poznatim okruženjem (op. a. vezano za žanr), ali vrlo brzo ih očekuju iznenađujući zapleti, nepredvidljive posljedice igračevih odluka te pametna dizajnerska rješenja u žanru kojeg obožavamo”.

Osim za PC računala, igra je dostupna za PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One te Nintendo Switch.