The Walking Dead: The Final Season – četvrta i posljednja sezona avanture na kojoj je radio sad već skoro godinu dana zatvoreni studio Telltale Games (a igru dovršio Skybound Games nakon raspada Telltalea) – ovoga je ožujka doživjela svoj kraj. U čast tome, iz Skybound Gamesa najavili su da nas ove jeseni čeka The Walking Dead: The Telltale Definitive Series – kompletno izdanje koje će uključivati sve četiri sezone igre, kao i sve DLC-ove te brojne digitalne bonuse.

Ukoliko dosad niste uspjeli ugrabiti baš sve sezone ili ste neke od njih slučajno propustili (naročito nakon što je igra u jednom periodu bila uklonjena s brojnih digitalnih dućana), u rujnu ove godine napokon ćete imati priliku kupiti čitavi serijal objedinjen u jednom paketu. Osim što će se tu naći četiri glavne sezone igre, tu su i DLC-ovi The Walking Dead: Michonne i 400 Days, a što se tiče gore spomenutih digitalnih bonusa, iz Skybounda navode kako nas očekuje više od 10 sati komentara developera, “behind the scenes” bonus materijali, uključujući galerije slika concept i character arta, kratki dokumentarac “Return of The Walking Dead”, vjerne rekreacije klasičnih menija te zasebni glazbeni pokretač koji sadrži više od 140 pjesama i glazbenih zapisa iz igre.

Novi i poboljšani vizualni stil donosi jače i definirane teksture te bolje osvjetljenje

No to nije sve: najinteresantniji dodatak bit će i i poboljšani vizualni stil, koji nosi naziv “Graphic Black” – art stil koji, prema riječima autora, odaje počast stripovima The Walking Dead. Poboljšani grafički stil i vizuali dosad su jedino bili implementirani u četvrtu i posljednju sezonu (s obzirom da je najnovija i najmodernija), a sada će biti primijenjeni na sve sezone, počevši od prve, koja je originalno izašla prije sad već sedam godina – “davne” 2012.

Graphic black je ljubavna oda izvornom materijalu i moćni art stil zbog kojega igra izgleda kao živi strip“, o reizdanju i novom grafičkom stilu govori Kent Mudle, kreativni direktor serijala igara The Walking Dead iz studija Skybound Games te dodaje: “Ovo je ideja koju je naš tim formulirao i usavršio s posljednjom sezonom, a ovaj novi vizualni stil omogućit će dugogodišnjim fanovima da ponovno zaigraju serijal u potpuno novom svjetlu, istovremeno publici nudeći glatko vizualno iskustvo kroz sve sezone“.

Fizičko izdanje koje zaista želimo zauvijek imati u svojoj kolekciji. Samo za PS4 i Xbox One, koštat će vas 340kn.

Kada ćete ovo kompletno idanje moći zaigrati, pitate se? The Walking Dead: The Telltale Definitive Series izlazi 10. rujna 2019. godine i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Pritom valja istaknuti da će se prodavati i u fizičkom i digitalnom obliku. Fizičko izdanje igre bit će dostupno isključivo za PlayStation 4 i Xbox One, a digitalno izdanje bit će na sve tri platforme (naravno, na PC-ju putem platforme Epic Games Store). Zašto su PC igrači zakinuti za fizičko izdanje, u ovom trenutku nije poznato, ali osjećamo vašu bol. 🙂

Također, ukoliko već sada želite naručiti svoju fizičku kopiju paketa za PS4 ili Xbox One, prednarudžbe su otvorene, stoga svoje klikove uputite na ovaj link, odnosno na službene stranice Skybounda, gdje Definitive Series možete kupiti za 340kn (50 američkih dolara).