Osim što je Baldur’s Gate III razvojnog tima Larian Studios u aktivnom razvoju te je od listopada prošle godine dostupan za igranje u sklopu Steam Early Accessa, čini se da nas u bliskoj budućnosti čeka još jedna igra smještena u dobro poznati dugogodišnji univerzum Dungeons & Dragons.

Trebala bi to biti nova AAA open-world igra o kojoj zasada ima jako malo informacija, a razlog tome je što još nije službeno najavljena, već novosti o njoj dolaze putem oglasa za posao. Tako saznajemo da je razvojni studio Hidden Path Entertainment u potrazi za zaposlenicima koji bi radili na D&D fantasy RPG-u koji će biti prikazan iz trećega lica

Njuškajući dublje po oglasima za otvorene pozicije grafičkih programera, tehničkih artista i pisaca, studio Hidden Path Entertainment daje naslutiti da će igru pokretati Unreal Engine 4, a pisac kojega će studio zaposliti mora imati iskustva u pisanju granajućih narativa. To sugerira da će se igra snažno oslanjati na priču te biti bogata dijalozima s višestrukim odabirima ili da će, pak, imati nekoliko različitih završetaka. Vjerojatno oboje, rekli bismo.

Drugih informacija o igri zasada nema, no lako je povući paralelu s prethodnim postojećim fantasy igrama i onima smještenima u univerzum Dungeons & Dragons, pa je lako moguće da će i ova zasad službeno nenajavljena igra imati gomilu borbe s kojekakvim fantasy čudovišima, duboku customizaciju likova, izrazito bogatu priču, a sve to u velikom otvorenom svijetu, što miriši na brojne postojeće open-world akcijske RPG-ove današnjice.

Jedino što u ovom trenutku djeluje pomalo nezgodno je iskustvo studija Hidden Path Entertainment, koji ističe da će ovo biti AAA igra, no iza sebe dosada imaju malo takvih vlastitih igara te su većinom surađivali s drugim velikim studijima kao ispomoć. Tako su 2012. pomagali Valveu na igri Counter-Strike: Global Offensive i zaslužni su za modele likova u Valveovoj igri Left 4 Dead 2. Donijeli su nam i HD remake klasika Age of Empires II: HD Edition 2013. godine te su tijekom svoje petnaestogodišnje karijere napravili i nekoliko tower defense i VR igara, no ništa što je ostalo trajno zapamćeno široj publici igrača.

No, nikada nije kasno za “big break”, pa se nadamo da će ova nova fantasy RPG igra Dungeons & Dragons biti njihov veliki proboj na AAA tržište. Držimo im fige i čekamo novosti.