Domaći razvojni studio Misfit Village prethodno poznat po igri Tainted Fate prošlog je tjedna objavio novi trailer za svoju nadolazeću horor igru Go Home Annie.

Sami studio inače je jedan od startupa koji djeluju u sklopu Poduzetničkog inkubatora PISMO powered by A1, a nedavno su osvojili i financijska sredstva za izradu igre Go Home Annie koja im je dodijelio Hrvatski audiovizualni centar.

Sama igra interesatna je iz više razloga. Bit će to horor avantura iz prvog lica čija je radnja zapravo smještena u širi postojeći fiktivni i dijeljeni univerzum SCP Foundation, horor SF wiki kolaboraciju više različitih autora o izmišljenoj tajnoj organizaciji koja se bavi paranormalnim stvarima te nadnaravnim i misterioznim fenomenima, doslovno nalik Federalnom birou kontrole iz Remedyjeve igre Control.

U sklopu tog univerzuma i priče ove igre, paranormalne pojave zapažene su i u Hrvatskoj, pa se radnja odvija u jednoj kući na području Žumberačkog gorja. Glavni lik i protagonistica igre bit će Annie – agentica tajne organizacije čiji je zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje. Kako studio ističe, to je tek površinska radnja, a prava priča rasplitat će se kako igrač bude rješavao zagonetke i razgovarao s nadnaravnim entitetima.

Misfit Village si je dodatno dao truda da kroz svoju horor igru Go Home Annie svijetu prezentira i autentične prepoznatljive hrvatske motive kao okosnice igre, pa ćemo tako istražujući kuću na stolu pronaći domaće štrukle, tabletiće, ali i naljepnice svetaca na vratima – one klasične koje smo svi imali ili još uvijek imamo nakon svećenikove posvete kuće. To su samo neki od prepoznatljivih motiva, a najbolje od svega je što je studio Misfit Village tehnikom fotogrametrije detaljno skenirao stvarnu kuću koja je postala mjesto radnje igre.

Osim što je grafika poprilično realistična, realstično je i što tipična hrvatska kuća definitivno ima naljepnice svetaca na vratima 🙂

Upravo zbog fotogrametrije Go Home Annie će biti vizualno i grafički izrazito kvalitetna i realistična moderna igra, a studio ujedno obećava i da će to biti uvrnuto horor iskustvo s više opcionalnih puteva. Osim istraživanja mistične kuće očekuju nas tu i segmenti vožnje kroz magloviti krajolik Žumberačkog gorja te zastrašujuća atmosfera i izazovne zagonetke.

Domaća horor igra Go Home Annie najavljena je isključivo za PC putem Steama na kojemu je možete dodati na wishlistu, a izlazi krajem 2022. godine.