Poznati japanski razvojni tim Ryu Ga Gotoku Studio i kompanija SEGA rano jutros “iznenadili” su nas s čak nekoliko različitih vijesti. Za početak, krenuli su u restrukturaciju spomenutog studija koji je zaslužan za legendarni serijal Yakuza i spin-off Lost Judgment, pri čemu kompaniju napuštaju čak dva velika uma koja stoje iza serijala Yakuza.

Tako smo dobili potvrdu da su dugogodišnji šef studija Toshihiro Nagoshi i producent Daisuke Sato otišli iz Ryu Ga Gotoku Studija, ali pod dobrim uvjetima, pri čemu su na čelne voditeljske, izvršne, producentske i redateljske pozicije postavljeni drugi dugogodišnji zaposlenici, voditelji i producenti koji već dugo doprinose kompaniji i njihovim igrama.

Od danas se rađa novi studio Ryu Ga Gotoku u kojem će serijal Yakuza živjeti. Iako ne znam sa sigurnošću što će stvoriti, vjerujem da će nova generacija dodatno poboljšati temelje koje smo godinama izgradili i isporučiti sjajne igre svijetu“, napisao je dosadašnji direktor serijala Yakuza – Toshihiro Nagoshi u oproštajnoj poruci te dodao: “Da bi to postigli, i oni trebaju nastaviti učiti, izazivati ​​sebe i rasti. Molim vas da nastavite podržavati pothvate ovog studija“.

No, sasvim je jasno što će novi i restrukturirani studio Ryu Ga Gotoku stvoriti, jer to je u istoj Seginoj velikoj objavi potvrdio novo postavljeni direktor studija i izvršni producent Masayoshi Yokoyama: “Prethodnici Ryu Ga Gotokua prenijeli su svoja uvjerenja i znanje na svakog zaposlenika. Tome možete svjedočiti u nedavno objavljenoj igri Lost Judgment, a vidjet ćete to i u nadolazećem nastavku Yakuze: Like a Dragon koji će nastaviti priču Ichibana Kasuge“.

Novi nastavak serijala Yakuza koji je sada u novim rukama u svom oproštajnom pismu komentirao je i producent Daisuke Sato koji također odlazi iz Sege i Ryu Ga Gotoku Studija. “Tužno je napustiti mjesto i kolege s kojima sam dijelio mnoge uspone i padove, ali Ryu Ga Gotoku Studio je nakon 10 godina od svog rođenja prerastao u jaku organizaciju. Vjerujem da studio ima moć ne samo nastaviti serijal Yakuza, već i odgurati taj momentum još dalje. Talentirano osoblje studija vrlo je sposobno za to, pa serijal s povjerenjem mogu prepustiti njihovoj skrbi“.

Druge informacije o nastavku igre Yakuza: Like a Dragon (koji, barem u japanskoj verziji Segine objave, nosi radni naziv Yakuza 8) zasad nisu poznate, osim da na igri rade producent Hiroyuki Sakamoto, direktor igre Ryosuke Horii, Yutaka Ito – tehnički menadžer studija i direktor spin-offa Lost Judgment te art direktor serijala Nobuaki Mitake. Više vijesti o novim avanturama protagonista Ichibana Kasuge očekujemo uskoro.