PlatinumGames, poznati japanski studio koji je zaslužan za hrpu fenomenalnih igara kao što su serijal Bayonetta, NieR: Automata te spin-off serijala Metal Gear zvan Metal Gear Rising: Revengeance, na sinoćnjem je Nintendovom eventu Nintendo Direct najavio potpuno novu akcijsku igru imena Astral Chain, koja ovoga ljeta dolazi na Nintendo Switch.

Kao dio specijalnih snaga policije u multi-kulturalnom futurističkom gradu, igrači će surađivati zajedno s humanoidnim specijalnim oružjem Legion u sinergetskom akcijskom sustavu borbe i istraživanja“, stoji u službenome opisu igre Astral Chain.

Također, bitno je naglasiti kako na igri radi glavni dizajner NieR: Automate – Takahisa Taura, koji u radu na igri Astral Chain preuzima ulogu direktora, a s njime na projektu surađuje i glavni direktor serijala Bayonetta – Hideki Kamiya.

Na veliku žalost svih onih koji nisu vični Switchu i koji su u igrama PlatinumGamesa uživali na PC-ju i konzolama PlayStation 4 i Xbox One, Astral Chain zasada je najavljen isključivo kao Nintendo Switch ekskluziva te nema informacija o tome hoće li ikada kasnije stići i na ostale platforme.

Astral Chain na Nintendo Switch dolazi 30. kolovoza., a dotada pogledajte najavni trailer priložen iznad u tekstu, koji je ekskluzivno prikazan u sklopu eventa Nintendo Direct.