GSC Game World, ukrajinski studio koji radi na dugoiščekivanom hororu S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart Of Chornobyl, postao je žrtva hakerskog napada i ucjene. Naime, na službenom Twitter profilu studija jučer je osvanula objava iz koje doznajemo da je jedan od članova tima hakiran, a odgovornost za čin je preuzela nepoznata ruska online zajednica. Naglašavaju da ovo nije prvi takav slučaj te da se studio više od godinu dana nalazi na meti cyber napada. 

GSC je kazao da je u hakerskom napadu otuđen materijal vezan uz aktualni projekt studija te da je isti iskorišten za ucjenjivanje tima. Studio je zatim pozvao sve fanove da u slučaju curenja informacije iste ne gledaju i ne dijele dalje na internetu.

Nepokolebljivi GSC je komentirao trenutnu situaciju u Ukrajini i istaknuo da su ovakvi pokušaji ucjene i zastrašivanja potpuno uzaludni. “Naša misija je angažirati svu snagu i strast da dovršimo projekt i isporučimo ga vama, unatoč svim preprekama na putu. Vaša podrška naša je inspiracija“, stoji na kraju priopćenja. 

Datum izlaska nadolazećeg S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyla čije specifikacije za PC smo doznali početkom godine i dalje je nepoznat, ali prema zadnjim informacijama igra bi trebala stići ove godine. Moguće ju je prednaručiti za PC i Xbox Series X/S.